StoryEditorOCM
RegionalOLUJNI VJETAR PARALIZIRAO PRIMORJE, SNIJEG RADI PROBLEME U PROMETU!

Evo kako je danas bilo u većem dijelu Hrvatske, ali prava zima tek stiže

Piše Jutarnji.hr
26. studenog 2017. - 20:46
vjetar

 

Snijeg je u nedjelju zabijelio Liku i Gorski kotar pa su na pojedinim državnim i županijskim cestama u tim regijama proglašeni zimski uvjeti, što je podrazumijevalo zabranu prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama. No, više problema u prometu bilo je u priobalju gdje je puhao jak vjetar, mjestimice s olujnim udarima - piše Jutarnji.hr.

Zato je za sav promet bila zatvorena dionica autoceste A-1 Sveti Rok - Posedarje, na Krčkom mostu bila je zabrana prometovanja autobusima na kat, vozilima s kamp-prikolicama i motociklima, a na Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja još i dostavnim vozilima.

Na Sljemenu su u 7 sati izmjerene najviše količine snježnih padalina, 18 centimetara, a u Čabru i Delnicama 11. Na području Vrbovskog jaka kiša je prelazila u snijeg koji je tijekom dana najintenzivnije padao na delničkom području, ali nije prianjao uz ceste, koje su bile mokre i prometovalo se bez većih problema.

Delnice, 261117.
Snijeg je pao u Lici i Gorskom kotaru. Mnoge ceste su zatvorene za promet zbog snijega, a na autocesti prema Rijeci prometuje se bez problema.
Na fotografiji: Cesta u Gorskom kotaru.
Foto: Robert Fajt / CROPIX

 

Državni hidrometeorološki zavod piše da će sutra  u većini predjela djelomice sunčano, a u unutrašnjosti ujutro ponegdje moguća magla, osobito na zapadu. Oblačnije, još uz mjestimičnu kišu ili pljuskove bit će u noći i ujutro na južnom Jadranu, dok u unutrašnjosti Dalmacije može biti i susnježice.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a na Jadranu jaka i olujna bura s orkanskim udarima, osobito podno Velebita i Biokova. Najniža jutarnja temperatura zraka od -3 do 1, u gorju od -7 do -3, a na Jadranu od 2 do 7 °C. Najviša dnevna između 4 i 7 °C, u gorju niža, a na Jadranu od 8 do 12 °C.

Nešto stabilnije vrijeme će trajati samo do srijede kada se očekuje kiša, a u četvrtak, petak i subotu moguć je snijeg čak i u nizinama. U Zagrebu bi se i dnevna temperatura mogla približiti 'ništici'.

24. travanj 2024 04:32