StoryEditorOCM
Showbizpočivao u miru

Novi gubitak hrvatske glazbene scene, preminuo je bubnjar značajne riječke punk grupe, iz nje je nastao Let 3

Piše mozaik sd
7. srpnja 2023. - 13:32
Članovi kultnih riječkih punk i novovalnih grupa Parafi i Termiti  Predrag Kraljević Kralj, Damir Martinović Mrle, Pavica Čabrijan i  Zdravko ČabrijanTea Cimaš/Cropix

Hrvatska rock scena ostala je bez još jednoga važnog člana, preminuo je Berislav Dumenčić Bero, bubnjar nekadašnje riječke punk grupe Termiti.

Dumenčić je umro u četvrtak navečer u 64. godini poslije šestogodišnje borbe s rakom prostate.

Vijest o Berinoj smrti objavila je grupa Let 3 na svome Facebooku profilu.

"Zbogom, Kiko. Uvijek je govorio da je on ljubičasti leptir. Inače, Kiko je koautor ‘Sam u vodi‘, a na prvoj Let 2 verziji pjesme svirao je bubnjeve. Počivao u miru", napisali su letovci na Facebooku, prenosi Večernji.

Basist Leta 3 Damir Martinović Mrle bio je član Termita, a uz njega i Beru, članovi benda bili su pjevač Predrag Kraljević Kralj, gitarist Robert Tičić i klavijaturist Josip Krošnjak Pepi. Termiti se pamte po pjesmi "Vjeran pas" i nastupu u opatijskome hotelu Kvarner 1979. godine kada je pjevač Kralj stavio WC školjku na glavu, a članovi grupe obilato su bacali perje. Tu tradiciju nastavlja i dalje Let 3, kao što nastavlja i s punk naslijeđem Termita, čuvajući sjećanje i na Berislava Dumenčića Beru, uvjerljivo dokazujući da je termitalna faza snažnija i važnija od terminalne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 06:28