StoryEditorOCM
ShowbizOduševila sve

Slavna glumica porijeklom iz Hrvatske posjetila Dalmaciju: ‘Prelijepa i pristupačna, govorila je na savršenom hrvatskom‘

Piše SCENA SD
19. listopada 2023. - 15:14

Kanadska glumica hrvatskih korijena, Stana Katić posjetila je Državni arhiv u Zadru, i time izazvala oduševljenje.

Iz Državnog arhiva ovaj su događaj prigodno komentirali na Facebooku.

image
/Slobodna Dalmacija

"Iako nas često posjećuju uvaženi i poznati korisnici iz svijeta kulture i znanosti, prvi put u našoj Čitaonici radila je jedna holywoodska zvijezda! Premda najpoznatija po ulozi detektivke Kate Beckett u seriji "Castle", glumica i producentica Stana Katić ostvarila je zapažene uloge i u ostalim poznatim tv serijama "Hitna služba", "CSI Miami", "Odsutnost" te mnogim popularnim filmovima...Prelijepa, jednostavna i pristupačna, na savršenom hrvatskom jeziku uljepšala nam je dan i obećala da će ponovo doći!" pisalo je u objavi.

Stana Katić nedavno je glumila u TV seriji Absentia koja se emitira na Amazonu. Riječ je o triler-drami u produkciji Sony Pictures Televisiona. Nakon debija bio je jedan od deset najpopularnijih Amazonovih programa. Stanin filmski rad uključuje CBGB, Big Sur, The Spirit, Feast of Love, The Double i nastavak franšize Bond Quantum of Solace.

Tijekom 8 sezona Stana je glumila Kate Beckett u Castleu. ABC-jeva hit serija donijela je više od 10 milijuna gledatelja tjedno i nalazi se među pet najboljih sindiciranih serija u Španjolskoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Italiji i Njemačkoj. Stana ima deset nominacija za nagrade i sedam pobjeda - uključujući tri nagrade People‘s Choice, nagradu PRISM i tri nagrade TV vodiča.

Glumica je također posvećena filantropskim projektima s fokusom na okoliš te na obrazovanje i zdravstvenu skrb djece. Ovaj rad ju je držao uključenom u organizacije iz cijelog svijeta.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 16:42