StoryEditorOCM
Nogometrošada na Šubićevcu

Mario Cvitanović više nije trener Šibenika, za kormilo se vraća Damir Čanadi

Piše Krešimir Gulin
31. siječnja 2023. - 15:39

Mario Cvitanović više nije trener nogometaša Šibenika, a za kormilo Narančastih vraća se Damir Čanadi! Sažetak je to vrlo burnih zbivanja u utorak u prvoligašu sa Šubićevca.

Smjena Cvitanovića doima se kao logičan potez. Jer, brojke bivšem treneru Dinama nikako ne idu na ruku. Naime, Cvitanović je u devet prvenstvenih utakmica koliko je vodio Šibenik osvojio svega tri boda. Nije ubilježio niti jednu pobjedu u HNL-u, dok je jedina dva slavlja na klupi Narančastih potpisao u Kupu protiv Jadrana iz Poreča te Gorice.

Ruku na srce, Cvitanović je imao i dosta peha, naročlto u zadnje dvije utakmice kontra Hajduka i Rijeke koje je Šibenik gubio u samim završnicama.

Iako je nedavno novi vlasnik Šibenika Željko Karajica govorio kako je zadovoljan načinom na koji je momčad odradila pripreme, u odluci da smijeni Cvitanovića presudili su rezultati:

- Teren je jedino mjerilo uspješnosti- također je govorio Karajica, koji očito nije želio riskirati da šibenska kola odu previše nizbrdo u grčevitoj borbi za ostanak koja čeka Narančaste.

image

Mario Cvitanović, bivši trener Šibenika

Niksa Stipanicev/Cropix

Tako je uoči nedjeljne utakmice s izravnim suparnikom Goricom povukao drastičan potez i odlučio se za smjenu trenera. Na prvu, pomalo čudno će izgledati da se na klupu Šibenika vraća Damir Čanadi koji je vodio momčad u prvih 10 kola, da bi početkom listopada bio smijenje odlukom bivših vlasnika obitelji Jurić.

Tada je to objašnjeno činjenicom da Šibenik ne igra lijepo, ali Čanadi je skupio finu bodovnu zalihu (10). Doveden je Cvitanović, koji nije nastavio marljivo skupljati bodove kao Čanadi, a niti je bilo prevelikog pomaka u kvaliteti igre.

Međutim, kada se malo zagrebe površina puno je argumenata za to da se Čanadiju ponovno ukaže povjerenje. Uostalom, praksa da se u tijeku sezone na klupu vrati trener koji je već bio smijenjen česta je u Italiji.

Nadalje, Čanadi dobro poznaje ekipu, premda je od njegovog odlaska poprilično promijenjena krvna slika igračkog kadra. Također, vrlo je važan i financijski aspekt cijele priče.

Prošli vlasnici s Čanadijem nisu ni postigli sporazum oko raskida ugovora, tako da bi angažiranje potpuno novog čovjeka značilo plaćanje trojice trenera do kraja sezone.

Budući da Željko Karajica, vlasnik Šibenika, ima i klub u Austriji gdje je većinu karijere radio Čanadi. očito dobro poznaje novog- starog trenera Narančastih i vjeruje da može odraditi zahtjevan zadatak ostavljanja kluba sa Šubićevca u 1.HNL.

Prvi težak ispit Čanadija čeka u nedjelju u Velikoj Gorici.

02. svibanj 2024 13:51