StoryEditorOCM
ZanimljivostiŠIBENSKi DOČEK

Večeras počinje 321 FEST: Evo detaljnih satnica svih koncerata, u prodaji i lampioni za 1. siječnja

Piše Šibenski.hr
29. prosinca 2023. - 12:39
U Šibeniku će opet prvog dana u godini biti upriličeno puštanje lampiona dobrih zelja s trga Poljanaarhiv/Niksa Stipanicev/Cropix

Puštanje lampiona s Poljane, i ovaj put s humanitarnim predznakom, tradicionalno je na rasporedu prvog dana nove godine.

Lampioni dobrih želja vinut će se s Poljane u ponedjeljak u 19 sati, a sav prihod od prodaje namijenjen je Udruzi ‘Izvor ljubavi‘ za pomoć djeci s teškoćama u učenju Šibensko-kninske županije.

„Ova je godina za nas bila financijski izrazito teška i bili smo pred donošenjem odluke o prestanku rada, a onda smo dobili najljepši poklon! Puštanje lampiona doslovno nam znači nastavak rada i pružanja pomoći djeci kojima je ona potrebna“, poručuju iz Udruge Izvor ljubavi.

Lampioni se po cijeni od 7 eura mogu kupiti od danas na kućici Kod Mede na Poljani, na blagajni klizališta te na Zero Waste kućici u prolazu u Parku. Kućica Kod Mede i klizalište su otvoreni svakim danom do 23 sata, dok Zero Waste kućica u petak radi od 17 do 1 sat, u subotu od 10 sati ujutro do 1 sat u noći te u nedjelju od 10 do 15 sati.

Nakon što lampioni ukrase nebo nad Šibenikom, koncert šibenskog hip hop benda Hram u Parku označit će zatvaranje još jedne Adventure koja je s više od 30 koncerata i drugih događanja u prosincu rasplesala cijeli grad.

321 FEST PETAK, 29. PROSINCA

Šibenski novogodišnji festival na dvije pozornice počinje večeras. U petak je u Parku na rasporedu koncert Bluvinila u 21 sat, a sat ranije za DJ pult staje MichaelX, jedanaestogodišnjak koji je svojim nastupom lani na Adventuri oduševio sve i zaslužio još jednom odsvirati odličan set.

Na pozornici pred katedralom sv. Jakova u 20 sati počinje koncert ‘Jingle Bell Rock‘ Šibenske narodne glazbe i Šibenskog pjevačkog društva Kolo. Poklon je to sugrađanima i gostima povodom 120 godina od njihovog prvog zajedničkog nastupa.

321 FEST SUBOTA, 30. PROSINCA

Subotnje svirke počinju u podne u Parku koncertom Dani Sun & The Moonshine, a nastavljaju u 20 sati kada na istoj pozornici počinje večer Disco Gimnazije s glazbom koja je obilježila prve izlaske generacija i generacija Šibenčana. Od 23 sata za pultom je DJ Bake.

Zabava ispred katedrale počinje u 21,30 sati kada za pult staje El Siciliano. Zvijezda večeri, austrijski DJ Parov Stelar sa svojim vrhunskim glazbenicima na pozornici je od 22 sata, a Antonio Zuza za zabavu je zadužen od 23,30 do 2 sata ujutro.

321 FEST NEDJELJA, 31. PROSINCA

Zadnjeg dana u godini u Parku se od podne gibamo uz šibenski bend Teke Yeke. Od 20 sati za Psihomodo pop zagrijavaju DJ Bake & Vlado, a Davor Gobac i bend na pozornici su desetak minuta prije ponoći pa do 1,30 sati. Nakon njih, u prvoj noći u godini budnima nas sve do 4 sata ujutro drže DJ Bake & Vlado.

S plesom ispred katedrale počinjemo u 22 sata, a večer otvara DJ Felver. Jedan od najdugovječnijih hip-hop dance electronic sastava, britanski Stereo MC‘s na pozornici je od 23 sata, a pola sata nakon ponoći pa do 2 sata ujutro plešemo opet uz Felvera.

321 FEST NEDJELJA, 1. SIJEČNJA

Prvi dan godine u podne u Parku počinje koncert ‘When tomorrow comes‘ Meritas & Jelene Radan.  Nakon puštanja lampiona u 19 sati, koncert šibenskog hip hop benda Hram označit će završetak još jedne Adventure koja je s preko 30 koncerata i ostalih događanja iz kuća u prosincu izvukla i najizbirljivije!

Klizalište na Poljani, podsjećamo, otvoreno je sve do 7. siječnja. 

25. travanj 2024 20:56