StoryEditorOCM
Zanimljivostinajposjećenije mjesto

‘Vitićevo more‘ na Poljani opet se pokazalo kao pun pogodak! Mali Šibenčani kližu kao veliki

Piše Zdravko Pilić
18. prosinca 2023. - 11:56

Šibenik je poznat po košarci, Draženu, i veslačima "Krke", koji ove godine slave sto godina. A tko zna – za sto godina mogli bi postati poznati po svojim klizačima.

Jer, i ove je godine na novoobnovljenoj šibenskoj Poljani dominantan objekt, točno ispred velebne Vitićeve knjižnice – klizalište! Na kojem mali Šibenčani već godinama kližu kao – veliki. A za one koji se na klizaljkama još ne snalaze, organizatori su upriličili i školu klizanja. I to u dva termina – prvi od 11. do 15. prosinca, a drugu od 18. do 22. ovog mjeseca. I to sve za pristupačnih 35 eura! Oba su termina, s dvadeset polaznika, već rasprodana. A i druge su cijene na ledu pristupačne – organizatori Adventure iz Tvrđave kulture tvrde da ih nisu mijenjali od lani. Ostale su iste, unatoč inflaciji.

Pa se tako 45 minuta na ledu plaća 3 eura, najam klizaljki 2 eura, najam kacige euro. Zato i ne čudi da je "Vitićevo more", kako su klizalište nazvali, jedno od najposjećenijih mjesta na šibenskoj Adventuri. Koja ove godine po deveti put otvara Šibenčanima vrata blagdana. I gradskog "Đardina" u kojem se događa, na tri etaže parka. Na njima su kućice s raznovrsnom ugostiteljskom ponudom, iz kojih sve miriše na kuvano vino i fritule, a sve se ljulja u moru dobre glazbe s otvorene pozornice, "stagea" koji se nalazi taman uz leđa spomenika Petru Krešimiru IV.

Koncertni mjesec na ovogodišnjoj Adventuri otvorio je 1. prosinca Matija Cvek i njegovi Funkensteinsi, a zatvorit će je na Staru godinu Davor Gobac i njegov Psihomodo pop. Dva dana prije svirat će Bluvinil, no zapravo svaki dan nastupa netko – pozornica nikad nije prazna, ma koliko Šibenčani grintali da se "u gradu ništa ne događa". Zato se ovogodišnja Adventura i naziva "GREENtanje u Parku", što je zgodna igra riječi s lokalnim navadama i "zelenim" karakterom Božićnog sajma. Koji je od početka, još otprije devet godina, plastic free, pa se i pivo – tri eura pola litre – pije iz papirnatih čaša, jednako kao i burger od divljači – pet eura – s papirnatih pijata, uz drveni pribor. Ili još bolje iz ruku!

image
Niksa Stipanicev/Cropix
27. travanj 2024 12:29