StoryEditorOCM
ŽupanijaBORBA ZA OPSTANAK

Očajnički apel Željane Milivojević: ‘Ne mogu više sama, život 70 napuštenih pasa visi o niti’

Piše Marija Lončar
8. veljače 2024. - 17:16

Ovo je postalo neizdrživo! Znači, od jutros još dva legla ostavljena na kiši. U oba slučaja štenci od jedva pet tjedana. Ja sam više luda!

Zavapila je tako Željana Milivojević, predsjednica kninske udruge za dobrobit i zaštitu životinja “Berta” u prosincu prošle godine. I pola godine prije javnosti je uputila apel za pomoć, jer je bila na rubu financija i vlastitih snaga da se brine o napuštenim i zlostavljanim psima, i ponekoj mački, smještenim u skloništu udruge i obiteljskoj kući u Polači gdje živi s roditeljima i kćeri vrtićkog uzrasta. Udruga “Berta”, kao nažalost i mnoge slične udruge u državi, nema stalni izvor financiranja i opstaje samo zahvaljujući donacijama. No, one su neizvjesne i nestalne, pa opstanak udruge, a to znači život svih životinja o kojoj skrbi, stalno visi o tankoj niti!

Polača je naselje u sastavu Grada Knina, a kada je prije osam godina počela spašavati napuštene i ostavljene, a nerijetko ozlijeđene, čak i ranjene pse, Željana Milivojević nije očekivala da će se nakon toliko godina truda, odricanja i nesebične brige za nesretne čupavce i nastojanja da im pronađe pravi dom i njihove dobre ljude “za zauvijek”, danas biti u situaciji da sama brine o 35 pasa koliko ih živi u skloništu smještenom na njivi Željaninih roditelja udaljenoj koju stotinu metara od posljednjih kuća u selu...

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Šibenskog lista!

27. travanj 2024 13:15