StoryEditorOCM
Splitiz njegovog kuta

Bešlić: ‘Bojan me uvatio za prsi, zapritio mi. Četvero ljudi će posvjedočiti. Ivošević nije normalan!‘

Piše Vladimir Urukalo
3. veljače 2024. - 13:49

- U petak oko 17.40 sati zaprimljena je dojava muškarca kako mu je na ulici u Splitu prišla muška osoba koju poznaje te zamahnula rukom u blizini njegovog lica. U tijeku je utvrđivanje svih činjenica i okolnosti - sve je što je splitska policija službeno komentirala u subotu ujutro nakon što se splitski gradonačelnik Ivica Puljak na izvanrednoj konferenciji za novinare ispred zgrade Gradske uprave s dogradonačelnikom Bojanom Ivoševićem obratio javnosti povodom, kako je naveo, ozbiljnih prijetnji upućenih njegovom zamjeniku.

- Ono što se dogodilo jest da su u blizini njegova stana dvojica sačekala mog zamjenika i pokušali nasrnuti na njega. U ovom trenutku to je dovoljan opis za ono što se dogodilo - naveo je Puljak.

Izrekao ih je, kako je prijavljeno policiji, Ante Bešlić, izvođač radova na parceli ispod tvrđave Gripe na kojoj se prije nekoliko dana upravo Ivošević verbalno sukobio s investitorom Igorom Kraljevićem. Gradska vlast smatra da je ovakvo Bešlićevo postupanje ohrabreno "nejasnim postupanjem policije prije tri dana jer da im se tada poslala vrlo jasna poruka da su takve stvari apsolutno neprihvatljive, ne vjerujem da bi otišli korak dalje"...

Iz splitske policije nisu željeli, kao i inače, službeno komentirati ovakve optužbe gradske vlasti, a sam dogradonačelnik Ivošević nije želio davati više nikakve javne komentare dok se ne završi policijska obrada njegove prijave.

Kako smo doznali, kazao im je da su se dvojica zaletjela prema njemu i da je jedan zamahnuo šakom prema njemu. Po njegovoj izjavi danoj policiji, napadači nisu bili u nikakvim kapuljačama iako se takva informacija pronijela eterom.

Na društvenim se mrežama pojavila i snimka od 40-ak sekundi na kojoj se vide Bešlić i Ivošević koji vrlo nervozno reagira i odguruje Bešlića koji ga čak pokušava i zagrliti i poljubiti. No, jasno je da snimka nije kompletna, odnosno da je pušten dio koji odgovara onome tko ju je pustio. Prema onome što je Ivošević prijavio, očito je da nedostaje dio na kojem napadači dolaze i zaleću se mašući šakom prema njemu. Na snimci se vidi samo da Ivošević Bešlića hvata objema rukama za jaknu, no to je samo nastavak onoga što se dogodilo desetak sekundi prije, a što nije zabilježeno.

A što kaže prozvani Ante Bešlić?

- A šta ja znan šta je ovo sve, dosadno je čoviku... Šta da ja komentiran, al‘ na videu ne vidiš sve, momak nije normalan. Na videu fali pet, možda sedan sekudni prije. Nikakvog zamahivanja rukom nije bilo, ja sam se čoviku samo javija, a on me uvatija s obje ruke za prsi i govori: "Jel te to Kraljević posla?" To se desilo isprid prostora di ja čistin i radin, a on je naiša niz ulicu, valjda stoji gori negdi dvista, trista metara dalje. To je bilo na srid ceste, onde kod bedema đardina. Izaša sam iz tog prostora, došli smo šutu izbaciti, bili smo nas tri tu desetak minuta, a jedan momak nas je u autu čeka. Kad sam zaključa prostor, krenija sam prema autu i eto njega jedno sedam, osam metara dalje. Ja njemu: "Di si Bojane?", a on mene uvatija za prsa. Pa on je meni zapritija, ja mu rič nisan reka. Je, došli smo sa kapuljačama i u autu sa natpisom firme sa splitskim tablama i izašli iz auta i napali ga... Ma daj - sarkastično je komentirao Bešlić.

image
screenshot

- Kad sam vidio da ovaj moj snima, uzeja sam mu mobitel, sili smo u auto i išli ća. Ustvari, on je još reka: "Šta je, otpilali ste bor!", a ja sam odgovorija da je, da mu mogu reći i ko je to napravija. To san reka u zaje...., a on je tu malo pop.... Reka sam mu da se šalim, da šta ja znan ko je popila njegov bor. On dolazi gori i kupi glasove na glupost, a od kad je bor ispilan nije ga gori bilo. A onda stavi u gradu stupiće da Kraljević ne može dolaziti do hotela, to je očito neki osobni rat - kaže Bešlić. Na pitanje da li ga je zvali iz policije, odgovara da jesu, ali da se dogovorio javiti inspektoru koji vodi predmet poočetkom tjedna. Negira bilo kakvu povezanost s tim da ga je investitor Kraljević poslao kao "snagatora" da se obračuna s dogradonačelnikom.

- Ja sa Kraljevićem iman veze isto ka da me ti zoveš da ti nešto odradin. Dođem, odradim, čovik plati i to je to. Doša sam nikidan gori, Bojan nije da da se tovari, ja se skupija i oša ća. Pa će Kraljević mene slati na njega, šta san ja? NIkad s Bojanom nisam ima nikakvih trzvaica i problema, ja ga znam od prije pola godine kad je bija problem s tim borovima. Cijelu tu situaciju vidjela su dva momka koji su sjedili u parku, zvali su me i rekli da će svjedočiti kako je bilo. Znači, nije nas bilo dvoje nego četvero. I koje kapulajče, koje bajke? - veli Bešlić. Pitamo ga i da li je, kako bi se to dalo zaključiti po njegovom ponašanju na snimci, bio pod utjecajem alkohola?

- Nisan uopće bija pod uticajen alkohola, ja sam tija sve baciti na zaje.... Hm, pod utjecajem alkohola... A dobro, aj šta je sad utjecaj alkohola? Nisam bijo da sam tako pijan. Šta da ti kažem, na snimci se sve vidi. Bila je tu još i neka ženska sa njim, ne znan jel ona dala izjavu policiji - zaključio je Bešlić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 02:14