StoryEditorOCM
Splitsnimile ga kamere

Detalji pljačke pumpe u Splitu, zna se koliko je ukrao maskirani lopov. Znakovito je njegovo baratanje hladnim oružjem

Piše Marko Didić
30. prosinca 2023. - 12:09

Maskirani muškarac koji je u petak oko dvadeset sati opljačkao benzinsku pumpu Ina- Sućidar u Vinkovačkoj ulici u Splitu još nije uhićen, ali policija intenzivno poduzima radnje da ga pronađe.

On je nožem zaprijetio dvjema zaposlenicama u dobi od 50 i 51 godinu koje su mu dale nešto manje od 1400 eura, koliko je tada bilo u blagajni. Razbojnik je držao nož u ruci, ali nije njime mahao niti ga usmjeravao prema zaposlenicama, očito znajući da će i sama njegova pojava i nož u ruci postići efekt bez dodatne agresije.

image

Dvije zaposlenice Inine crpke bile su izložene prijetnji nožem

Ante Čizmić/Cropix

Policija je izuzela snimke s nadzornih kamera na kojima se vidi da je muškarac u pljačku došao pješice, a tako je i otišao s plijenom.

Na razini PU splitsko-dalmatinske ovakve pljačke benzinskih postaja ove su godine bile vrlo rijetke, čak se broj tih pljački smanjio pet puta u odnosu na neka prošla razdoblja kada su ovakve akcije razbojnika bile učestalije.

Veliki broj policajaca u akciji na razbojnika u Vinkovačkoj ulici nisu nešto neuobičajeno, samo je očigledno da su se Splićani već duže vrijeme odviknuli od ovakvih scena.

image

Veliki broj pripadnika PU splitsko-dalmatinske traga za pljačkašem

/Slobodna Dalmacija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 11:59