StoryEditorOCM
Splitpazi takujin

U Split navalili i uvozni džeparoši. Jedan u desetak dana utržio 2500€ iz tuđih torbica, policija objavila detalje

Piše BOŽIDAR LONČAR
19. lipnja 2023. - 11:18

Policijski službenici Prve policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim stranim državljaninom Bosne i Hercegovine za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je od 2. do 14. lipnja 2023.godine ostvario obilježja čak osam kaznenih dijela Krađa. Naime, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 37-godišnjak na području Splita od osam oštećenih stranih državljana otuđio novčanike i torbice u kojima se ukupno nalazilo oko 2.500,00 €.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv 37-godišnjaka biti će podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.

Prema neslužbenim informacijama, džepne krađe su se dogodile u najužem centru grada, oko turističkih znamenitosti.

Gužve i neoprez prilika su za „džeparoše“ koji će iskoristiti trenutak nepažnje kako bi vam pokušali otuđiti novac. Pazite na svoje stvari i dragocjenosti, torbe trebaju uvijek biti zatvorene i držite ih ispred sebe.

Najčešće se džepne krađe događaju na mjestima gdje se kreće veći broj ljudi pa tako kradljivci koriste gužve u sredstvima javnog prijevoza, u ugostiteljskim objektima, čekaonicama, zdravstvenim ustanovama, na tržnicama, raznim javnim okupljanjima, plažama i drugim ‘‘prometnim‘‘ mjestima.

Više savjeta o zaštiti od džepnih krađa pročitajte OVDJE.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 17:42