StoryEditorOCM

NK ZADAR POSTAO SPORTSKO DIONIČKO DRUŠTVO Reno Sinovčić predsjednik NO, Dalibor Zebić direktor kluba

Piše PSD.
5. studenog 2014. - 17:29
nogomet_zadar1-120111

Nogometni klub Zadar otvora novu stranicu svoje povijesti, jer su na Trgovačkom sudu u Zadru, upisani kao "društvo za obavljanje sportskih djelatnosti" s temeljnim kapitalom u iznosi od 68 milijuna kuna.

U sudskom registru Reno Sinovčić je predsjednik Nadzornog odbora, njegov zamjenik je Radovan Dunatov dok su ostali članovi NO-a : Mladen Anić, Jakov Surać, te Ivica Katić. Dalibor Zebić je član uprave i direktor NK Zadar s.d.d. Ovim činom i službeno su potvrđene odluke Osnivačke skupštine s.d.d. koja je održana na Stanovima 29. srpnja, 2014. godine.

- Valja se prihvatiti posla kojeg smo i do sada radili, naveliko brinuli o klubu, međutim, zakoračili smo u novo poglavlje, praktički postali "poduzeće" koje mora pozitivno poslovati. Želim se zahvaliti gospodinu Josipu Bepu Bajlu, koji je nakon registracije u NK Zadar, s.d.d. prestao obnašati mjesto direktora kluba i ubuduće će obavaljati dužnost predsjednika Skupštine – kratko će Sinovčić.

U raščlambi nakon spomenute Skupštine razvidno je da vjerovnicima pripada 98,34 posto dionica, dok u pojedinačnim stavkama valja izdvojiti vlasnike: Grad Zadar 27 milijuna kuna ili 41,03 posto dionica, na temelju potraživanja vezanih uz ranije pozajmice Reno Sinovčić stječe pravo na 23 milijuna 838 tisuće i 400 kuna, odnosno u posjedu je 35,06 posto dionica. Potom slijedi gradsko poduzeće Vodovod koje na temelju potraživanja u iznosu od 2 milijuna i 935 tisuća kuna u portfelju drži 4,32 posto dionica. Iza toga slijede uglavnom mali dioničari među kojima je veliki broj igrača.

Ono što je mnogima jasno jeste činjenica da se bez valjane infrastrukture na stadionu Stanovi, ne može računati na boljitak nogometa u Zadru. Zakonom se pak ističe kako je Grad Zadar obavezan skrbiti o sportskim objektima, pa u skladu s time očekivanja su da se u što skorije vrijeme krene s izgradnjom zapadne tribine.

- Na sve ovo, registraciju kod Trgovačkog suda i poboljšanju infrastrukture, moramo nadograditi i dobre sportske rezultate - veli Sinovčić.

Dražen Žura



08. svibanj 2024 15:19