StoryEditorOCM

DIO TRANSFERA ŠIME VRSALJKA STIGAO NA STANOVE: Na račun NK Zadra madridski Atletico uplatio 30.000 eura!

Piše PSD.
11. listopada 2016. - 10:58
hrvatska_moldavija26-270516

Na račun Nogometnog kluba "Zadar" sjela je prva od tri dogovorene tranše iz transfera Šime Vrsaljka u madridski "Atletico". Hrvatski je reprezentativac u "Atletico" stigao iz talijanskog prvoligaša "Sassuolo" pred početak ove sezone, a jedan dio od iznosa Vrsaljkovih transfera završava i u NK "Zadru" kao njegovom matičnom klubu.

Nakon što je između "Zadra" i "Atletica" nedavno uspostavljena komunikacija oko Vrsaljkovog transfera, iz Madrida je ubrzo na Stanove stigla obavijest kako će obveza "Atletica" prema "Zadru" od 100.000 eura biti izvršena u tri rate. Poštujući dogovor, "Atletico" je sada isplatio 30.000 eura.

Slične uplate u NK "Zadru" očekuju i iz talijanskog "Udinesea" i francuskog "Caena" gdje trenutno igraju Ivan Santini i Stipe Perica, također nekadašnji igrači zadarskoga kluba. Kontakt s njihovim sadašnjim klubovima je uspostavljen, ali se još uvijek ne zna kada će oni ispuniti svoju obvezu prema "Zadru".

- Nogometnoj javnosti u Zadru i cijeloj Hrvatskoj je poznato u kakvoj se situaciji trenutno nalazi NK "Zadar", pa nema potrebe naširoko objašnjavati koliko nam znači ova uplata iz Madrida. Ljudi iz "Atletica" su bili izuzetno korektni i na tome im najljepše zahvaljujem. Mi imamo svoje poteškoće i neke stare obveze koje su nastale prethodnih godina, pa nam neprekidno iz ormara ispadaju nekakvi kosturi i pojavljuju se stari dugovi. Borimo se, rješavamo ih i mislim da ćemo uspjeti, kaže direktor NK "Zadra" Svetko Ćustić navodeći da je klupski račun od njegovog dolaska na čelo Kluba deblokiran, te da su se igračima i zaposlenicima Kluba počele isplaćivati zaostale plaće, a dio potraživanja podmiren je i nekim vanjskim dobavljačima.

Naravno, s obzirom na prethodna dugovanja, značajan dio novca koji sada dođe na klupski račun odlazi i na pokrivanje obveza prema Poreznoj upravi. 

Ćustić napominje kako postoje slične obveze i za još neke bivše nogometaše "Zadra" koji su karijeru nastavili u drugim klubovima, ali ne želi trenutno govoriti o konkretnim imenima i iznosima, sve dok njihovi sadašnji klubovi ne potvrde svoju obvezu isplate dijela transfera "Zadru" kao klubu u kojemu su ti igrači ponikli.

Predrag Opačić

26. travanj 2024 08:09