StoryEditorOCM

NIJE MOGLO BEZ NJEGA: Fantela na jednoj od najjačih regata u povijesti lovi značajnu novčanu nagradu

Piše PSD.
10. studenog 2016. - 20:50
fantela.JPG
Hrvatski jedriličari Tonči Stipanović i Šime Fantela bit će sudionici jedne od najjačih regata u povijesti. Finale Star Sailors League u klasi Zvijezda s nagradnim fondom od 200 tisuća dolara ove se godine može pohvaliti s impresivnom listom ljudi koji su pisali povijest jedrenja. 

Na Bahamima će jedriti tri od šest najtrofejnijih jedriličara u povijesti: Nijemac Jochen Schümann te Brazilci Robert Scheidt i Torben Grael. Na listi je ukupno 16 osvajača olimpijskih medalja (od toga šest zlatnih), dva pobjednika America's Cupa, dva osvajača Volvo Ocean Racea, dva pobjednika Louis Vuitton Cupa i jedan svjetski prvak u Match Raceu. Zanimljivo, u Nassau stiže kompletno pobjedničko postolje iz Rija u klasi Laser gdje je Tonči Stipanović osvojio srebro.

- Jedva čekam novi dvoboj s Burtonom. Sad ćemo vidjeti tko je bolji u 'šteli' - izjavio je hrvatski jedriličar koji će jedriti s flokistom Antom Šitićem.

Ove sezone novost je povećanje liste na 25 posada koje će tijekom prva četiri dana jedriti kvalifikacije, a finalni će dan dočekati samo najboljih deset. Pobjednik kvalifikacija ide izravno u finale, drugoplasirani u polufinale, a ostalih osam posada jedri četvrtfinale na ispadanje. U polufinale prolazi pet najboljih kojima se pridružuje drugoplasirani iz kvalifikacija, a u finale će proći najbolja tri i pobjednik kvalifikacija.

Osvajač zlata u Riju Šime Fantela zaradio je VIP pozivnicu zbog sjajnog rezultata u Brazilu. Partner će mu biti Murteranin Antonio Arapović.

- Regatu shvaćam kao priznanje za rezultat na Olimpijskim igrama. Malo smo trenirali s Tončijem Stipanovićem u Splitu. Veselim se jedrenju protiv legendi sporta - ispričao je Fantela.

Zadarski.hr / Sportske novosti

19. travanj 2024 15:49