StoryEditorOCM

DRUGA REGATA OSMERCI NA SAVI - CAPITAL CUP Zadrani drugi!

Piše PSD.
10. studenog 2016. - 20:10
osmerac

Druga regata Osmerci na Savi ujedno je bila i prva regata Capital Cup a priređena je u Zagrebu koja je sastavni dio serije koje će se održavati u Beču, Budimpešti i Bratislavi.

Kao i protekle godine, na utrci su nastupili veterani Jadrana, koji su se našli u kategoriji veterana B i zauzeli drugo mjesto iza kombinirane posade Mladosti, Iktusa i Nove, dok su lani na istoj regati osvojili prvo mjesto. Veslalo se uzvodno od mosta kraj Toplane do željezničkog mosta, popularno nazvanog Hendrixov most, u duljini 4 kilometra. Posade su startale u razmaku 20 sekundi, jedna za drugom, a atmosfera je bila prava sportska, natjecateljska i prijateljska.

-Izazov veslanja uzvodno po rijeci Savi je dosta naporan u dvadesetak minuta, koliko traje utrka. Svaki izlazak van manjeg otpora rijeke kažnjava se velikim padom brzine osmerca, prića Petar Milin iz VK Jadran. Za osmerac VK Jadrana su veslali Branimir Vujević, Branko Begović, Petar Milin, Josip Stojčević, Tomislav Petrić, Marko Dragičević, Bojan Malić, Joško Matulić i kormilar Martin Jurlina. Na regati su u posadi seniorskog osmerca Mladosti nastupili i olimpijski pobjednici iz Rio de Janeira braća Martin i Valent Sinković i osvojili prvo mjesto spektakla.

Ivica GJERGJA


26. travanj 2024 11:57