StoryEditorOCM
SportIZ TREĆELIGAŠA HNK PRIMORAC BIOGRAD NA MORU

Šarić: “Učinjen je korak više u svim sferama kluba“!

Piše Ivica GJERGJA
16. prosinca 2016. - 22:56
Primorac-drugi

Nakon završetka trećeligaške polusezone (jesenji dio) koja je završila prije desetak dana u HNK Primorac napravljena je svojevrsna „inventura“ učinjenog. Naime, kako se zna Primorac je polusezonu završio na sedmom mjestu gdje je od 17 odigranih utakmica postigao osam pobjeda, dva susreta je odigrao neodlučeno i imao je sedam poraza, sa 25 postignutih i 22 primljena zgoditaka, osvojivši 26 bodova. Odlično odrađen posao na zelenom tepihu, kazali bi. Pa malo ćemo „zagrebati“ po površini što je to i kako je bilo u protekloj polusezoni.

Nakon odrađenih priprema i odigranih nekoliko prijateljskih utakmica Primorac je pod „dirigentskom“ palicom trenera Zorana Slavice krenuo u ligaško natjecanje 27. kolovoza i već u prvom susretu poražen od imenjaka iz Stobreča. Izgubljen je i susret u drugom kolu, dok je u trećem osvojen jedan bod. To je bio učinak u prva tri kola da bi u još dva bio poražen i do šestog kola imali su samo jedan bod, posljednji na ljestvici. Nisu im „cvale“ ruže, došlo je i do promjene u Upravi kluba - osim predsjednika Skupštine Marina Uskoka, koji je ostao, promijenjena je upravna i rukovodeća struktura. Krenulo se već u šestom kolu pobjedom da bi se nanizao slijed od sedam utakmica pobjedama i jednim neodlučenim rezultatom, a do 14. kola Primorac je bio pravi hit među pet na ljestvici.

Njihov igrač Željko Malčić je najbolji strijelac sa sedam postignutih zgoditaka. Nakon toga kola trener Zoran Slavica, koji je napravio veliki uspjeh, dakako uz igrače i Upravu, podnio je neopozivu ostavku iz osobnih razloga. Nasljeđuje ga sportski direktor Leo Šarić koji je klub vodio u dvije utakmice. Upravo smo sa njim, Leom Šarićem, popričali. Mora se priznati da je napravljen veliki korak ka boljem i uspješnijem Primorcu.

-Ova polusezona je bila više nego uspješna, sedmo mjesto je pokazatelj trenutnog stanja, možda je moglo biti bolje, no i gore, ali je napravljena prava stvar za klub. Zadovoljni smo, očekuje nas na proljeće još mnogo rada i pobjeda u što ne sumnjam da ćemo to učiniti.

Imali ste na početku polusezone „loš start“?

- Kad u pet kola osvojiš jedan bod tada ne možeš biti zadovoljan. Opravdanja nema, no moram kazati kako smo se kompletirali tek u tom petom kolu kada kreće naš uspjeh u igri i u rezultatskom smislu. Tada dolazi do promjene u strukturi vođenja kluba i kreće naš uspon, zavladala je pozitivna atmosfera, koja je „matrerijalizirana“ našim visokim mjestom na ljestvici.

Dva kola do kraja, a Slavica je otišao s trenerske pozicije?

- Da. On može od nas dobiti samo riječi zahvale, učinio je sve da Primorac bude tu gdje je. Bez obzira na njegove osobne razloge odlaska i sada smatram da nije trebao napustiti kormilo. No tako je kako je, i mi kao Uprava i osobno mu želimo mnogo uspjeha u novom angažmanu i radu.

Jeli ti ostaješ na klupi ili će netko od (ne)poznatih na nju?

- Nećemo čekati dugo, ovaj ćemo problem vjerujem brzo riješiti, ja se vraćam na svoju staru funkciju sportskog direktora. Sigurno je jedno, da će trener biti od kalibra, a trebalo bi se njegovo ime znati do velikih blagdana.

Igrački kadar, pojačanja?

- Očekivati je kako će ispasti četiri kluba iz ove lige, treba misliti da „uzmemo“ na proljeće više bodova tako da budemo potpuno mirni. Za tako što nam treba nekoliko pojačanja, u svakoj liniji po jedan. Po meni jedan iskusni i dva mlađa igrača nam trebaju. Naš cilj je biti što bliže vrhu, pa jednog dana i drugoligaš. Volio bih da Zadar bude prvoligaš.

Radi li se nešto na infrastrukturi, zgradi kluba?

-U tijeku su radovi na postavljanju reflektora, ovaj put šest, tako da bi mogli trenirati i noću. Očekuje se početak radova na svlačionicama i ostalih prostorija, a sve treba biti gotovo do početka priprema. Sa Gradom Biogradom, Ilirijiom i svim sponzorima imamo izvrsnu suradnju koju ćemo produbljivti - kazao je Leo Šarić.

25. travanj 2024 08:18