StoryEditorOCM
SportSKANDAL MALIH VATRENIH PROCURIO U JAVNOST

Zadranin je jedna od najvećih nada HR nogometa - sada je kažnjen zbog vrijeđanja HNS-a u dresu Hrvatske

Piše Dražen Antolić / Sportske novosti
16. siječnja 2017. - 17:35
stipe

Disciplinska komisija HNS-a, čiji je predsjednik Nikša Stolić, kaznila je Stipu Pericu sa 8.000 kuna. To je epilog prijave koju je protiv Perice podnio Romeo Jozak, tehnički direktor HNS-a, nakon posljednje utakmice U-21 reprezentacije sa Švedskom.

Jozak je tada prijavio Pericu za kršenje Kodeksa ponašanja nogometnih djelatnika, na temelju iskaza ekonoma Gorana Vinceka. Na teret mu se stavilo više djela, poput toga da nije na vrijeme vratio sportsku opremu i ostalo, na kraju je sankcioniran samo za verbalni delikt, odnosno izgovorene riječi "HNS gube“ i "HNS smeća“.

Disciplinska komisija je konstatirala da vjeruje prijavi koju je podnio Jozak jer on je čovjek od osobita povjerenja HNS-a.


Stipe Perica Goal 0-2 Spain U21 vs Croatia U21...

 

Na kraju za Pericu kazna nije specijalno oštra, zapravo manja je nego Tončiju Kukoču koji je zbog napisa na majici, s kojim je uvrijedio HNS platio 10.000 kuna. Peričin odvjetnik Davor Radić potvrdio nam je primitak odluke i najavio da se vjerojatno neće žaliti.

- Perica se ponio neprimjereno, a kazna je išla prema minimumu jer Perice je izrazio kajanje i željenje - rekao nam je Stolić.

24. travanj 2024 15:25