StoryEditorOCM
SportPRED NASTUP MALONOGOMETNIH REPREZENTACIJA HRVATSKE I ITALIJE

Reprezentativac i ambasador MNT Futsal čarolije Tihomir Novak: „Očekujem dobru podršku Zadrana i našu pobjedu“!

Piše Ivica GJERGJA
21. siječnja 2017. - 18:23
Novak-Suton_converted

U sklopu priprema za početak kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se igrati u Ukrajini, 26. i 27. siječnja odigrat će se u Zadru dvije prijateljske malonogometne utakmice Hrvatske i Italije. Biti će to prava poslastica malog nogometa. Italija je izabrana kao jako dobar protivnik, trenutno je 5. na Fifinoj ljestvici dok Hrvatska drži 12. mjesto za test pred početak kvalifikacija. Već 22. siječnja hrvatska reprezentacija doći će u Zadar, a Italija u utorak, 24. siječnja.

Prije odigravanja prijateljskih utakmica odradit će pripremne treninge. HNS, točnije Komisija za mali nogomet, je pripreme i utakmice odlučio odraditi na Višnjiku zbog velike popularnosti koju futsal ima u Zadru. Na neki način i ovim se pozivaju navijači da dođu i uživaju u haklu naše i talijanske reprezentacije. Pred dolazak u Zadar kratko smo porazgovarali s jednim od reprezentativaca, Tihomirom Novakom.

Rado dolazite u Zadar, a niste još igrali za reprezentaciju. Je li vam „gušt“ sada, jer zna se da je malonogometna reprezentacija izvrsno primljena?

- Svakoj utakmici reprezentacije se veselim, a ovoj posebno jer igram prvi put u Zadru. Moji suigrači koji su igrali pričali su mi o Zadru i njihovom malom nogometu, pa se radujem što ću tamo nastupiti. 

Znamo da ste i ambasador našeg popularnog malonogometnog turnira Futsal čarolije u Zadru?

– Da. Moj prijatelj i bivši malonogometni reprezentativac Hrvatske Marko Šimurina „udijelio“ mi je ovu zahvalnu dužnost. Bio sam na jednom, mogu reći da je izvrsno i rado sam pristao biti ambasador. Drago mi je da futsal u Zadru ide velikim koracima naprijed i nadam se da će Zadar uskoro imati klub u Prvoj HMNL. Zadar to zaslužuje.

Prijeđimo na reprezentaciju, kakva su očekivanja od utakmica s Italijom?

- Očekujem da se ravnopravno nosimo sa našim protivnicima Talijanima. Sigurno da nam je prednost domaći parket no oni su dobri, trebat će se dobro založiti i oznojiti kako bi pobijedili, u što ne sumnjam.

Kakvu Hrvatsku ćemo gledati u Zadru? 

- Mislim da će gledatelji imati priliku vidjeti vrhunsku futsal predstavu u kojoj ćemo pokazati da nimalo ne zaostajemo za vrhom europskog futsala kakva je Italija.

Što bi poručili navijačima koji će doći na Višnjik?

-Pozvao bih sve ljubitelje futsala iz Zadra i okolice da dođu na Višnjik i da nas vode do pobjede, a mi ćemo im vratiti igrom i zgodicima, kazao je Novak, reprezentativac i ambasador Futsal čarolije.

25. travanj 2024 17:02