StoryEditorOCM
SportZAOSTALA UTAKMICA

Debi na klupi: Ne idemo u Zagreb na izlet, idemo se 'potući'

2. veljače 2017. - 11:07
zad00

Aramis Naglić nije mogao ni zamisliti zanimljiviju uvodnu “štoriju” na klupi Zadra, jer će odmah u ljuti boj s Cibonom i to kroz zaostalu utakmicu prvenstva Hrvatske. Idu Zadrani u goste, a znamo da su ove sezone više nego ranjivi u takvoj ulozi.

- Napravit ćemo sve što je u našoj moći da dobijemo tu utakmicu – očekivane su Naglićeve riječi koje se uglavnom koriste uoči ovakvih otvaranja s novom ulogom na pozornici. U komentaru smo već istaknuli kako Nagliću ne manjka sportske hrabrosti, čak unatoč činjenici da neće moći računati na sve igrače koje je prvi put vodio u utorak na večer na treningu...

Zadar će igrati bez Maja Kovačevića, Ivana Ramljaka, AlekSandra Georgieva i Yannicka Frankea. Zašto? Jer je ovo utakmica iz prvog dijela sezone kad nitko od spomenutih nije bio registriran za zadarsku momčad. Ali će i Cibona imati “kraću klupu”.

‘I oni su bez dva važna igrača’

Oni će biti bez Luke Žorića i stranca, tako da ćemo i jedni i drugi igrati sa skraćenom rotacijom. Ali tko zna, možda će svoju priliku iskoristiti igrači koji su nešto manje igrali do sada – spremno se na noge dočekao Aramis i te kako svjestan onoga što slijedi na početku njegovog mandata.

- Doista, ova utakmica je za mene dobar uvod u ono što me očekuje, da osjetim momčad i da igrači osjete mene kao trenera. Ali sigurno ne idemo u Zagreb na izlet. Idemo se “potući”. Tražit ćemo svoju šansu i ako se ukaže, pokušat ćemo ju iskoristiti. Iako će Cibona biti bez dva važna igrača, radi se o momčadi koja i dalje ima kvalitetu, prije svega Željka Šakića, koji je vjerojatno iznad ostatka rostera.

- Tu je i Paolo Marinelli, koji ove sezone možda i ne igra toliko dobro, ali radi se o vrlo neugodnom igraču. Marin Rozić je starosjedioc, tako da će oni i u ovoj utakmici imati svoje karike koje su vrlo kvalitetne - misli Aramis koji se ni jednoga trenutka nije izvlačio na priču o izostanku velikog broja igrača.

- Većinu igrača poznajem i svjestan sam njihovih mana i vrlina. Neke sam susreo prvi puta. Roster je takav kakav je i svaki bi trener želio imati super roster. Da je situacija idealna, vjerovatno ne bih niti bio ovdje. Nisam previše pratio Zadra ove sezone, jedino preko TV-prijenos.

- Neke stvari ćemo pokušati mijenjati u hodu, tako smo se spremili i za Cibonu. Vremena nemamo previše, ali s obzirom na velik broj vrlo važnih utakmica u veljači, nema smisla raditi neke velike promjene, jer bi to moglo imati i kontraefekt – razmišlja Naglić koji nema namjeru pravitti neke osobite promjene u taktičkim postavkama, jer je kako kaže,  za tako nešto premalo vremena. 

Utakmica se igra s početkom u 18 sati.

19. travanj 2024 21:17