StoryEditorOCM
SportZADAR VEČERAS PROTIV MORNARA ZA BITI ILI NE BITI U ABA LIGI

I Tornado će pomoći! Naglić: Odigrat ćemo ratnički!

Piše Ivica Gjergja
10. veljače 2017. - 11:00
cibona_zadar12-020217

Pred košarkašima Zadra je naporno razdoblje jer u pet dana moraju odigrati tri susreta. Jedan susret su odradili uspješno u srijedu porazivši Zagreb u A-1 ligi i tu pobjedu na neki način podarili novom treneru Aramisu Nagliću. No košarkaši nemaju vremena za odmor jer ih već večeras (petak 20 sati) čeka novi susret, „derbi začelja“ s Mornarom iz Bara u ABA ligi.

Odraditi će Zadrani dva treninga i odlaze odmah na domaći parket. Nakon ove utakmice u nedjelju ih očekuje veliki derbi sa Splitom u domaćem prvenstvu i sigurno je da treba sve to izdržati, a pored toga očekuju se i pobjede, ne bi li se iskoristiti onaj pozitivan naboj koji se polagano vraća u momčad nakon pobjede nad „mravima“. Dolazak Mornara u dom Krešimira Ćosića trener Naglić dočekuje spreman sa svojim stožerom. U susretu sa Zagrebom uvidjelo se gdje se griješilo, protiv ekipe iz Bara ne smije se odigrati mlako, u svaki duel se mora ući muški.

Dok se u prvom dijelu susreta sa "mravima" igralo dobro i opušteno, nerazumno se krenulo mlako u drugom dijelu gdje su „žuti“ opasno pritisnuli. Protiv Mornara tako ne bi smjelo biti. Sve valja učiniti da se susret dobije, a onda će nastavak natjecanja u Aba ligi biti puno lakši. Sve to zna i trener Aramnis Naglić koji je rekao:

- Kada se igra u grču događa se da se izgubimo, ne pratimo igru, previše žurimo u nekim periodima igre, a kad je tako onda se događa da nismo na razini – blagi smo. Dobro je da smo pobjedili i da smo prekinuli negativnu seriju, a sve pred vrlo važan susret sa današnjim gostom iz Crne Gore. Utakmica s Mornarem je za nas izuzetno bitna, ni ne pomišljamo na poraz. Naprotiv, sve su nam misli i djelovanja okrenuta prema pobjedi. Odigrati ćemo ratnički - kazuje šef Zadra. Susret s Mornarom za Zadar je jedan od najvažnijih utakmica sezone. Ako pobjedi, u što nitko ne sumnja, Zadru ne garantira ostanak u ABA ligi, no poraz ih vrlo vjerojatno izbacuje iduće sezone iz regionalnog natjecanja.

Tornado obećava da će Krešin dom biti dobro popunjen i da će zajedno sa svim ljubiteljima košarke navijanjem dati svoj obol pobjedi Zadra.

19. travanj 2024 17:21