StoryEditorOCM
SportČETVRTAK U 16.30 SATI

Ako žele pobjedu protiv Zadra u četvrtfinalu Kupa, 'žuti' trebaju popraviti sljedeće stvari...

Piše Vedran Babić/Slobodna Dalmacija
15. veljače 2017. - 11:54
zut00

Košarkaši Splita sutra (četvrtak) u 16.30 na Baldekinu u Šibeniku igraju protiv Zadra u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića. U odnosu na nedjeljnu utakmicu na Gripama koju su "žuti" od istog suparnika izgubili, treba popraviti sljedeće stvari:

- Prvi je cilj smanjiti broj pogrešaka jer su nam oni zabili puno poena iz tranzicije, skoro 30 poena nakon naših pogrešnih dodavanja. Nismo dobro branili ni 'pick' igru s Vladovićem, a na kraju utakmice presudio je ofenzivni skok.

- Sve što smo pripremili za prvu utakmicu, ostaje i za ovu drugu. Također, u napadu kretanje mora biti puno bolje, a osim prve četvrtine, u jednom dijelu utakmice dosta smo se mučili s otvorenim šutevima - kazao je trener Splita Ivica Skelin.

Kako ćete riješiti problem sužene rotacije u odnosu na Zadar?

- Najev je sinoć odradio prvi trening nakon dvoboja u Sinju. Vidjet ćemo kakva će biti situacija. Ako danas uspije odraditi trening, onda će ići s nama. S njim bismo vratili standardnu rotaciju s Kedžom, Dijanom i Jukićem. To bi nam trebalo dati opciju više.

Pritisak je ipak na Zadru?

- ABA ligaši su favoriti, oni su koplje više od ostalih. Šibenske će momčadi na krilima domaćeg terena tražiti iznenađenje. Ne razmišljamo na kome je pritisak. Nama je glavni pritisak pokušati taktički bolje odgovoriti. U nedjelju nismo ni zaslužili pobjedu pored toliko pogrešaka. Ako utakmica bude napadačka i na puno poena, tu oni imaju puno veću šansu.

26. travanj 2024 13:30