FOTO: ZADRANI OSTALI BEZ FINALA KUPA KREŠIMIR ĆOSIĆ Zadar izgubio od Cedevite, Tornado izbačen iz dvorane!

FOTO: ZADRANI OSTALI BEZ FINALA KUPA KREŠIMIR ĆOSIĆ

Košarka: Četvrfinale Kupa Hrvatske "Krešimir Ćosić"

Cedevita- Zadar 92:75 (21:14, 21:25, 31:22, 19:14)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu.

Gledatelja 500. Suci: Srđan Dožai (Zagreb), Tomislav Vovk (Slavonski Brod), Luka Kardum (Šibenik).

Cedevita: James (19), Krušlin (7), Boatright (7), Katić (2), Žganec (7), Musa (6), Bilan (28), Begić, Rogić, Tomas (9), Arapović (7).

Zadar: Franke (2), Bašić (5), Vladović (14), Vraneš (2), Krajina (11), Georgiev, Brzoja (5), Marinković (9), Barać (6), Kovačevič (13), Mazalin (8).

 

Semafor:

7:2 (4.) Trener Zagrepčana Mršić na početku utakmice odlučio se puno toga spuštati na Bilana. Šibenčanin mu je to vratio s četiri uzastopna koša. Tricu iz dotrčavanja dodao je Boatright, pa je učitelj Zadrana Aramis Naglić morao pozvati ranu minutu odmora. Razlog, njegovi su bili poptuno neiventivni u napadu.

 

16:5 (6.) Klizanje Zadra nije zaustavljano ni nakon time outa. Bilan je nastavio zabijati ispod koša, ali i s poludistance. Ruku su mu dali James tricom i Boatright dvicom, pa u zadarskom kutu zvoni za uzbunu.

 

16:12 (8.) Zadar je odradio popodnevni pižolot i konačno počeo igrati. Dalmatince je povukao Slovenac Kovačevič u seriju 7:0, i sada Mršić morati zvati predah. Buđenje Zadra poklopilo se s ulaskom u dvoranu skupine od stotinjak pripadnika Tornada.

 

21:23 (14.) James je s pet koševa u seriji digao na plus devet za Cedevitu. Međutim, Zadar je našao snage da se vrati u utakmicu.

Dapače, napravili su niz od 10:0 koji je započeo Kristijan Krajina, nastavio tricom Bašić, a okončao polaganje Vladović.

 

42:39 (20.) Vidio je trener "vitaminaša" Mršić da sa Zadranima neće biti "laganica", pa je vratio na parket najjače snage. No, ni s njima se nije uspio odlijepiti te se na veliki odmor odlazi sa samo plus tri za velike favorite.

 

50:51 (24.) Dobro funkcionira Cedevitina visoka linija Bilan- Žganec. Međutim, odgovaraju im Zadrani dalekometnom paljbom. Nišanske sprave namjestili su Kovačevič i Vladović i s tri trice donose novo vodstvo "bijelima".

 

61:51 (26.) Začas su Zadrani prosuli sve ono što su strpljivo gradili 25 minuta. Kao da su sredinom treće četvrtine plaiti danak umoru. Olako su u napadu izgubili nekoliko lopti iz čega je Cedevita došla do niza lakih poena. Opet je u bildanju Cedevitine razlike prednjačio James, uz veliku pomoć Šibenčanina Bilana.

 

81:67 (34.) Na početku posljednje dionice Naglić je pokušao s dva playa u petorci kako bi dobio na boljem protoku lopte u napadu, budući da je Boatright ozbiljno stisnuo Vladovića. Ni taj potez nije pomogao Zadranima da uhvate priključak. Dapače, vodstvo Cedevite je raslo. Naročito, nakon nesportske Baraća nad Musom kada su Zagrepčani otišli na velikih plus 14. Kako je u to vrijeme i Tornado prisilno napustio dvoranu, tako je i kopnila nada Zadra u preokret. Do kraja je Cedevita rutinski privela posao kraju.

 

 

 

 

Shurna prekobrojan

U četvrtfinalnim utakmicama treneri Zadra Aramis Naglić i Cibone Damir Mulaomerović imali su problema s računanjem broja stranaca koji im istovremeno smiju biti na parketu. Obojica su u jednom trenutku ubacili po trojicu, no suci su im progledali kroz prste. Zbunio se Naglić jednom i sinoć. S druge strane, trener Cedevite Veljko Mršić ima čak petoricu stranaca na spisku, a među 12 smiju biti samo četvorka. Slatke brige Mršić je riješio tako da je u trenirci ostavio Amerikanca Johna Shurnu. Eh, da je nekim drugim ekipama Shurna, vjerojatno bi bio jedan od udarnih igrača.

 

 

Tornado užgao atmosferu

Poprilično komorna atmosfera vladala je na Baldekinu uoči početka prve polufinalne utakmice. Od tribina je najbolje bila popunjena ona s VIP osobama. Na svojim mjestima su bili čelnici HKS-a Stojko  i Josip Vranković. Isto kao i izbornik Aco Petrović koji je bio u razgovoru ugodnom s Vladimirom Anzulovićem, trenerom GKK Šibenika. Vjerojatno mu je udijelio i koji asvjet glede utakmice s Cibonom. Tek je Tornado svojim dolaskom s desetak minuta zakašnjenja užgao atmosferu. Zagrmjeli su lijepo "Igraj Zadre volim te" i "U boj u boj za Zadar svoj", ali i neumjesnim skandiranjem na račun Dženana Muse te hukanjem tamnoputom Amerikancu Jamesu. Naravno, i neizbježno "Uprava odlazi" i to u trenucima kada je Zadar vodio.

 

 

Dožai izbacio Tornado iz dvorane

Zbog opetovanog vrijeđanja na nacionalnoj osnovi igrača Cedevite Dženana Muse, inače reprezentivca Bosne i Hercegovine, glavni sudac utakmice Srđan Dožai zatražio je od policije da udalji pripadnike Tornada iz dvorane na Baldekinu. Oni su u više navrata skandirali "Musa Turčine, napuši se k...". Budući da nisu prestali  niti nakon upozorenja službenog spikera, Dožai je posegnuo za neuobičajenom mjerom. Izlazak Tornada iz dvorane u pratnji policije protekao je bez većih problema. Tako su igrači Zadra u posljednjih sedam i po minuta utakmice ostali bez podrške s tribina.

Naslovnica Sport

Najčitanije