StoryEditorOCM
SportŽELJKO ŽIVKOVIĆ NOGOMETU UČI MALE ZEMUNIČANE

"Na Lužinama rastu novi Pinčići i Buljati, a među njima je i sjajna Petra Buljat!"

Piše Ivica Gjergja
24. veljače 2017. - 12:19
zem2

Marljivi i poduzetni su svi oni koji uče kod trenera Željka Živkovića, pa tako i mladež NŠK Zemunika kojima on „trima" već nekoliko godina. Željko konstantnim, stručnim i permanentnim radom i treninzima „uči" mladež Zemunika nogometu. Lužine (igralište Zemunika) vrvi životom, Željko je zauzeo pola igrališta, a drugu polovicu „ustupio" svom kolegi treneru seniora Zoranu Vujčiću.

-Evo vidite, ovako je kod nas četiri puta tjedno, ja s mladim Zemuničanima i jednom djevojčicom također iz Zemunika, Petrom Buljat, radim na elementima nogometa. Učim djecu, no ovdje imamo nekoliko kategorija tako da se ne mogu posvetiti samo jednoj. Treniramo skupa, uvjeti su gotovo idealni, samo mogu poželjeti da roditelji dovedu još svojih dječaka koji vole nogomet kod nas, no odigravamo utakmice po kategorijama jer se natječemo u ligi mladih županije. Istina, nemamo toliko uspjeha no bitno je sudjelovati i da mladež može ono što nauči ovdje na treninzima primijeniti na utakmicama. Za sada nam taj segment primjene i odrađevanja elemenata nogometne igre ide, kazao nam je Živković.

U kojim kategorijama se natječete?
-Imamo u ovoj grupi s kojom radimo papalina, tića, mlađih pionira i pionira, a natječemo se u selekciji mlađih pionira i pionira. Namam dovoljan broj igrača za igru pa sam bio prinuđen nekoliko dječaka dovesti iz NK Zadra da bi se mogli natjecati. Bitno je natjecati se, ne može se preko noći tražiti rezultat, jer dosta je zanavljanja igrača - netko ode, drugi dođu i to je jedan prirodan proces koji je neminovan i na koga ne možeš utjecati. Za godinu dvije ovi moji igrači će postati ono što od njih želim i tražim u natjecanju, pravi igrači.

-Imate i svoju uvjetno rečeno „maskotu" - igračicu?

-Petra Buljat (2009) je naša ljubimica, curica je jednom riječju izvrsna, poslušna, radišna, ništa joj nije teško , kada joj nešto od nogometa pokažeš ona je uporna i dok to ne savlada ne predaje se. Kada je s nama na Lužinama i treninzima izvrsna je. Inače Petra igra u NK Gorici koja ima papaline i jedna je od najboljih. Siguran sam da će ta curica iz godine u godinu igrati sve bolje i bolje i očekivati je po onome što sada pokazuju da bi mogla biti i reprezentativka jednog dana.

-Imate li još onih koji se sada ističu?

-Ima, ali ih ne bih dijelio i stavljao im taj teret na pleća, ne bi bilo dobro i korektno. Mogu vam samo potvrditi da u Zemuničkim Lužinama „rastu" pravi igrači, novi Pinčići, Buljati, Duile i drugi koji su proslavili Zemunik i njegov nogomet za kraj će Željko.

Oni „uče nogomet": Mario i Luka Paleka, Nikola Marjanović, Lovre Perić, Adrijan Alvir, Martin, Dino i Filip Šarić, Marijan, Petar i Josip Župan, Dominik Dragaš, Matija Šestan, Luka i Toni Brkić, Petra Buljat, Nikola Đerđa, Lovre Baždarić, Josip i Gabrijel Zdunić. 

19. travanj 2024 11:07