StoryEditorOCM
SportKAKO UZVRATITI ZA TEŽAK PORAZ

Zadrani žele žestoki revanš!

27. veljače 2017. - 10:04
post_img_

Zadrani se još ne mogu pomiriti s porazom od Partizana, zadnje sekunde teku im venama, jer su po tko zna koji put posrnuli doslovce na isteku vremena. Neovisno o težini tih trenutaka, moraju se okrenuti onome što dolazi, a to je pakleni košarkaški ritam, u kojem se prva priča odnosi na šibenski Jolly.

- Nismo samo misli usmjerili na vezano uz ogled Jollyem, nego je momčad pravo iz autobusa otišla na trening. I nije im to bilo teško, kolik ih je mučio gubitak bodova protiv Partizana. Razgovarali smo tijekom povratka u Zadra o tim i sličnim situacija, kojih sam se kao igrač imao prigode dotaknuti, međutim, sport je takav , moraš se što prije pomiriti s time i zakoračiti u novu utakmicu – misli Aramis Naglić, trener Zadra.

Svi koji isu gledali taj meč u Beogradu, osvijestili su kako Zadar pod Naglićevom "palicom" izgleda daleko uštimaniji nego ranije. Otuda i toliki žal zbog raspleta u dvorani " Aleksandra Nikolića", odnosno u bivšem Pioniru.

Na Višnjiku moraju okrenuti drugu stranicu, svjesno važnosti utakmice ,ali i činjenicu koju smo istaknuli, odnosno, čak se da zaključiti kako Zadrani tempiraju formu za završnicu domaćeg prvenstva.

- Ne mogu govoriti o tempiranju, mene veseli da je  momčad iskazala emocije, doista, moram ponoviti, trebalo im je dugo da prihvate taj poraz. Nadalje, raduje me njihova volja, želja i ako već hoćemo otvoreno, ta hrabrost koju tražim u svim utakmica. Neka se nastavi u istom dobrom ozračju i protiv Šibenčana – poželio je Naglić.

I njemu je dobro poznata priča s Baldekina u kojoj se Jolly doslovce iskalio na "mrtvom magarcu", jer u toj utakmici Zadar je izgledao neprepoznatljivo.

Pričao sam s igračima o tome, zajedno smo raščlanili razloge tog iznimno neugodnog poraza koji ih je duboko potresao i urezao se u njih. Eto, neka im to bude motiv. Na meni je pak da pripazim na što bolju rotaciju igrača, jer nam je svježina potreba, budući iza Jollyja imamo Cibonu. I u oba dvoboja trebamo pobjedu – zaključio je Naglić.

Šibenčani imaju zavidnu širinu, kroz cijelu sezonu pokazuju podosta dobru igru ,  uostalom  preko sjajne igre u srazu s Cibonom, došli su do finala u Kupu "Krešimir Ćosić". Zar to nije dovoljan razlog za ozbiljan pristup....

- Neće ovo biti nimalo laka utakmica, ali na nama je da s novim žarom izađemo na teren i odigramo na visokom nivou ovu utakmicu koja nam je izuzetno važna. Sigurno da je Jolly u boljoj situaciji, s obzirom da ne mora igrati utakmice svaka dva dana, ali nemamo se pravo žaliti. To je život profesionalca. Na nama je da ostanemo kompaktni, čvrsti i odlučni – kazao je Maj Kovačevič, čovjek koji je Partizanu zabio dvije tricu i okrenuo utakmicu, nažalost, jednu su mu u međuvremenu suci "poništili", a moguću za pobjedu je promašio.

Utakmica se igra u ponedjeljak, s početkom u 18 sati.

17. travanj 2024 00:41