StoryEditorOCM
SportNAKON POBJEDE ZADRA

Aramis Naglić: "Pravo je čudo kako smo izdržali!"

1. ožujka 2017. - 23:36
trening_kk_zadar-310117

Molim vas uzmite Maja Kovačeviča za junaka utakmice, momak je zabio koš koji nam je vratio krv u glavu. Pogodio je za pobjedu i moramo ga nositi do svlačionice – u dahu je izgovorio Boris Barać, igrač Zadra iza čijeg imena je stalo najviše brojki.

Govor njegovog tijela odavao je lice ratnika, jer se kroz utakmicu nije odmarao niti jednu sekundu....

- Nije mi krivo, pobjeda je toliko slatka da ću i ovu iscrpljenost koju osjećam nestati u čas. Ma, teško je povjerovati da nam se nakon onih brojnih poraza u zadnjim sekundama utakmice, primjerice u Beogradu, evo , napokon vratilo. Teško mi je pronalaziti riječi kojima bih mogao opisati veselje koje me obuzelo - iskreno će Barać.

I ostalima kapa dolje, jer je borbenost koju je tražio Aramis Naglić dosegnula najvišu razinu. Osobito se to osjetilo onoga trenutka kad je svima bilo jasno kako će do kraja utakmice zadarska momčad biti lišena trojice ozlijeđenih igrača, Jakova Vladovića, Lovre Bašića i Lovre Mazalina.

- Morali smo stisnuti zube, iako nije bilo nimalo lako jer je Cibona fizički iznimno snažna momčad. Imaju energiju za dvije utakmice, tako sam nekako imao dojam. Ali, izdržali smo sve probleme koji su nas pratili. Jednostavno nismo imali pravo pomišljati na umor, na alibi zbog izostanka spomenutih igrača. Jer ovu se utakmicu željelo dobiti i dobili smo i zato ne mogu još jednom ne spomenuti sjajnog Kovačevića, svi smo njegovi dužnici - zbori Barać.

Nedugo nego je i službeno označen kraj utakmice, igrači su se od sreće hvatali za glavu, kao da nisu vjerovali, činilo im se da sanjaju. Onda ih je publika koje je praktički zadnju minutu utakmice odgledala na nogama, nagradila svojim toplim, dugotrajnim, iskrenim, pljeskom.

Hvala svima koji su nam dali potporu na bilo koji način – zaključio je Barać.

 

Statistika momčadi

ZADAR

Slobodna bacanja 11/13

Šut za dva poena:28/50

Šut za tri poena:6/20

Skokovi: 17 + 14 (31)

Asistencije: 22

Osvojene lopte:10

Izgubljene lopte:14

Izjave trenera:

Aramis Naglić (Zadar):

Zahvaljujem Ciboni i na sportskoj borbi, oni su primjer kako treba igrati, mojim pak igračima čestitke od prvoga do zadnjega. Pravo je čudo kako smo izdržali jer smo igrali bez oba razigravača, jasno u takvim uvjetima izgubila se i naša "pick igra". Izvukli smo se napadačkim skokom i na mišiće. Što se tiče završnice i koša u zadnjoj sekundi , moram kazati da u sportu postoji ravnoteža, negdje nam se moralo vratiti za sve ono ranije.

Damir Mulaomerović (Cibona):

- Čestitam Zadru i mojem kolegi Aramisu Nagliću koji je ostao bez tri igrača i dobio utakmicu. Svi koji su bili u dvorani mogli su vidjeti jednu pravu i zanimljivu utakmicu. Zadnja lopta se odbila igračima Zadra u ruke, pa se tako eto dogodi da jedna takva "gnjila" lopta odluči pobjednika. Želim Zadranima ostanak u ABA ligi.(dž)

20. travanj 2024 10:24