StoryEditorOCM
SportZADRANIN U KADETSKOJ MOMČADI SPLIĆANA:

Sanjam dres Hajduka, a želim nadmašiti i tatu Rafaela!

Piše Ivica Gjergja
12. ožujka 2017. - 10:13
rafael2

Da plod ne pada daleko od stabla znano je svima, a pokazuje to i ova kratka nogometna priča o jednoj obitelji. Jedan mladi nogometaš izrasta u pravog igrača - riječ je od Josipu Sušiću (16 godina), sinu mnogo poznatijeg Rafaela, koji je dugi niz godina igrao u NK Zadru, u Njemačkoj i Španjolskoj, a sada je uspješni nogometni trener. U obitelji Sušić nogomet „stanuje" odavno, na zadovoljstvo muškog dijela obitelji dok je ženska, mama i sestra, sklonija onome što je primjerenije nježnijem spolu. Josipova sestra Klara (14 godina) igra rukomet za prvu momčad Zadra, tako da je zadovoljna i mama.

Josip je trenutno član kadetskog tima Hajduka iz Splita, kome je trener Siniša Orešćanin. Voditelj škole nogometa Hajduka, Krešimir Gojun dosta dugo je pratio Josipa, prosudio da mu treba upravo ovaj profil veznog igrača koji može igrati i kao napadač, pa je na kraju zamolio Josipove roditelje da iz NK Lokomotive prijeđe u Hajduk. Dogovoreno je da kao nadaren dečko, koji se kažu izvrsno razvija, dođe u Split.

Dogovoreno – učinjeno: Josip je sada u prvoj postavi kadeta, ravnopravno igra sa šest reprezentativaca tog uzrasta i očekivati je da bi i on mogao uskoro zaigrati u toj reprezentativnoj kategoriji. Svi koji ga znaju o njemu imaju samo riječi hvale: pristojan, dobro odgojen dečko koji ima „nogometnu žicu" , a koji bi u dogledno vrijeme mogao izrasti u pravog igrača.

Jedan od njegovih trenera, koji je zamolio za privatnost, kazao nam je:

-Za njega nema propuštanja treninga, među prvima dođe, među zadnjima odlazi, uporan do bola, marljiv. Vjerujem da će svojim osobinama i radom sigurno postati to čemu teži, a to je odličan prvoligaški nogometaš.

Sam Josip nam je kazao:
-Odlično se snalazim u Hajduku, tu sam našao svoj mir, radim i treniram ono što najviše volim. Bitno mi je iz dana u dan napredovati i vjerujem da će se trud, rad i angažman isplatiti jednog dana, da bih mogao igrati i u seniorima nekog od prvoligaša, možda i u Hajduku. Idem očevim putem, želja mi ga je nadmašiti u nogometu i u svemu drugom, kazao je Josip.

Zanimljiv je Josipov put: on je počeo s 9 godina trenirati nogomet u NK Arbanasima, poslije u NK Zadru gdje je prošao sve kategorije i uzraste, da bi prije godinu dana prešao u NK Lokomotivu, pa sada u Hajduk. Ko šestogodišnjak je počeo trenirati atletiku, plivanje i gimnastiku, da bi nakon toga krenuo u nogomet i igrao za papaline NK Paklenice.

I, evo ga sada, s pravom sanja nastupe u Hajduku!

25. travanj 2024 02:11