StoryEditorOCM
SportTAEKWONDO PRVENSTVO HRVATSKE ZA MLAĐE SENIORE

Zlatno odličje Lucianu Jeraku, TK Zadar četvrti!

Piše Ivica Gjergja
13. ožujka 2017. - 21:50

U zagrebačkoj dvorani „Kutija šibica" održano je Taekwondo Prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore do 21 godine, a nastupilo je 27 klubova u osam muških i osam ženskih kategorija. Taekwondo klub Zadar je predstavljao Lucian Jerak u kategoriji do 54 kg i osvojio prvo mjesto i zlatno odličje.

U prvom kolu Lucian je bio slobodan, a u drugom u borbu ulazi s pobjednikom iz četvrtfinala Dominikom Greifensteinom iz TK Sajnami koji mu je borbu predao. U ranijim natjecanjima u međusobnom susretu Lucian je u njihovom srazu bio bolji. U finalu se „sudario“ s Lukom Turkaljom iz „Metalca" koji je također juniorski reprezentativac.

Lucian je vodio borbu kroz sve tri runde, ali je potkraj zadnje runde na trenutak izgubio koncentraciju pa je Turkalj uspio izjednačiti na 12:12 i borba je ušla u dodatnu rundu za zlatni bod. Tu je Lucian bio spretniji i pogodio za pobjedu i zlatnu medalju.

Osvojenim bodovima plasirao je svoj TK Zadar u ekipnom poretku seniora na četvrto mjesto.

Za članove TK Zadra nema odmora pa će tako za tri tjedna Lucian Jerak s Nikolom Bojom, Franjom Gucićem, Gloriom Bojo i Karlom Klasić nastupit na Prvenstvu Hrvatske za starije seniore u Imotskom.

- Lucianovim rezultatom smo zadovoljni, tim više što je on osvojenim bodovima plasirao svoj klub na četvrto mjesto poretka seniora, kazao nam je vidno zadovoljan trener Mladen Uskok.

26. travanj 2024 10:20