StoryEditorOCM
SportSKAKAČI U VODU KSV ZADAR LAURATI 2016. GODINE

Marcela i Matej najbolji u Hrvatskoj!

Piše I.Gjergja
18. ožujka 2017. - 11:17
matej

Posljednjih godina odakle se god vrate doma, a kada se natječu članovi Kluba skokova u vodu Zadar, budu „naoružani osmjehom" radi uspjeha i osvajanja odličja.

Takav jedan od posljednjih natjecanja na kome su sudjelovali održanih prije nekoliko dana, Zimsko prvenstvo u Zagrebu, Zadrani su se vratili sa dvije srebrne i jednom brončanom medaljom.

No pored osvojenih odličja u Hrvatskom savezu za skokove u vodu proglašeni su i najbolji skakači u vodu za 2016. godinu. Opet su tu Zadrani našli svoje mjesto među „zvijezdama" godine.

Tako je za najbolju sportašicu skokova u vodu proglašena Marcela Marić, a za najbolju mladu nada godine nagradu je dobio još jedan njihov član Matej Nevešćanin. Zaslužuju u KSV Zadar čestitke, a ovo dvoje njihovih članova najviše. Podsjetimo da je Marcela Marić (19 godina) djevojka koja je trenutno na studiju u Miami SAD, da je prva Hrvatica koja je sudjelovala na Olimpijskim igrama i bila visoko plasirana 25-ta.

Pored tog nositelj je mnogih odličja sa velikih natjecanja, a za Marcelu njen trener Šime Perić, jedan od legendi zadarskog kluba skokova u vodu reći će: -Od Marcele ubuduće očekujem još bolje rezultate, u Americi ima sve uvjete za razvoj tamo je faks podređen treninzima i uspjeha treba i mora biti. Ona je jednostavno svojim radom, marom i angažmanom te onim gdje joj nije ništa teško u skokovima predodređena za uspjeh, a ja ga očekujem da iz turnira u turnir bude sve bolje i bolja, a da će u Tokiju 2020 godine pokazati najviše.

Zaslužila je to što je proglašena najbolja 2016. godine, kazao nam je Perić. Pak za mladog Mateja Nevešćanina, koji u nisci osvojenih odličja nosi i onu prvak Hrvatske u kategoriji mlađih kadeta .Za njega njegov trener Marko Sutlović ima samo riječi hvale, i sve to gleda kroz veliku „prizmu" uspjeha ovog dječaka.

- Matej je jednostavno zaljubljen u skokove, taj je redovan na svakom treningu, ostaje najduže na njemu i najviše „učini" najviše skokova. Voli, želi i hoće i nikad mu nije dosta, a nekad ga moram i „brenzati". Izuzetan talent pred kojim je ako ovako nastavi lijepa budućnost, a ovo priznanje i proglašenje za nadu godine na Mateja će uticati pozitivno, kazao nam je trener Marko. Za KSV Zadar, koji je homogena i kompaktna družba, može biti samo bolje očekivati je napretka u svim segmentima jer to garantiraju treneri Marko Sutlović i Šime Perić, kao i čelništvo kluba, a o njihovim „proizvodima" koji već i sada nose titule prvaka Hrvatske u svojim kategorijama da se ne govori.

14. travanj 2024 19:03