StoryEditorOCM
SportPOTPUNI ŠOK ZA VATRENE I SLAVNI MADRIDSKI KLUB

Šime Vrsaljko naprasno završio sezonu!

20. ožujka 2017. - 10:38
šime

Zla kob se nastavila. Šime Vrsaljko ozlijedio je koljeno i neće moći igrati protiv Ukrajine, što je nova briga za izbornika Antu Čačića. Poslije ozljede VedranaĆorluke koji je istog časa otpao za reprezentaciju, to ne zvuči dobro. 

Vrsaljko je već u drugoj minutu napustio travnjak Calderona na utakmici sa Sevillom. Prilikom doskoka osjetio je da mu se zaklimalo koljeno, da se nešto u njemu dogodilo, više se nije osjećao sigurnim i tražio je zamjenu. Liječnici Atletica odmah su obavili osnovna testiranja, nogu je mogao normalno ispružiti i saviti, a nije ni otekla, pa se u tom času javila nada da nije riječ o križnom ligamentu, na što se u prvi mah posumnjalo.

Dolazi li u Zagreb?

 

Atlético de Madrid @atletienglish

Budući da nisu mogli izreći dijagnozu, Vrsaljko se sa stadiona zaputio u bolnicu kako bi napravio magnetsku rezonancu, prema nalazu Španjolaca doista je riječ o ozljedi križnog ligamenta koljena lijeve noge, što znači da duže vrijeme neće igrati. Do kraja sezone neće ga biti, a još gora je pomisao da kod takvih ozljeda stanka često bude i šest mjeseci.

Križni ligamenti u mnogim prilikama pucaju kao posljedica preopterećenja sportaša, je li Vrsaljko žrtva drila Diega Simeonea? Koji nema na svakoga jednake efekte, zavisi o muskulaturi. Ili je riječ samo o nedostataku sreće? Definitivan odgovor nitko ne može dati.

Istina, budući da nisu obavljena još sva potrebna testiranja, zdravstvena ekipa HNS-a na čelu s profesorom Borisom Nemecom predložila mu je da se pojavi u Zagrebu ne bi li ga i oni pregledali. Pitanje je samo dužine stanke.

Vrsaljko je kod Diega Simeone stekao status prvotimca, dobio je prednost pred Juanfranom, koji je potom ušao na teren. Crveno-bijeli su odigrali kvalitetnu utakmicu i matirali Sevillu 3:1, no to je večer koju će pamtiti po ružnom.

Vrsaljko je imao nekoliko ozljeda u karijeri, najduža stanka zbila se u proljeće 2014. godine kad ga nije bilo na travnjaku 64 dana, a u travnju i svibnju 2015. godine pauzirao je 32 dana, pa potom još 11. Tada se radilo o zadnjoj loži. No, od tog vremena nije bio ozbiljnije izvan stroja.

16. travanj 2024 14:11