OTVORENO REGIONALNO PRVENSTVO HRVATSKE OSOBA S INVALIDITETOM Luciji Mijolović svih pet zlata, Mariju Mrčeli zlato, srebro i bronca!

OTVORENO REGIONALNO PRVENSTVO HRVATSKE OSOBA S INVALIDITETOM

Drugom plivačkom natjecanju osoba s invaliditetom bio je domaćin Plivački klub Zadar koji je to izvrsno odradio. Naime, pod krovnom organizacijom Hrvatskim plivačkim savezom osoba s invaliditetom, te uz pomoć Grada i Županije, ŠC Višnjika i sponzora Ottobock, održano je otvoreno Regionalno PH na kojem je sudjelovalo 13 klubova iz Hrvatske i Slovenije.

Plivači su se natjecali u 12 disciplina u 2 dijela programa te u 16 kategorija (fizička i intelektualna oštećenja). Na natjecanju su nastupili i hrvatski reprezentativci, sudionici europskih i svjetskih natjecanja, a medalje su se dijelile u svakoj kategoriji kao i u otvorenoj konkurenciji za 3 najbrža rezultata natjecanja svake discipline.

U PK Zadar posebno su ponosni na kategoriju C 21 - kategorija za osobe s Down sindromom koja je uvrštena u kategorije tek u 2016. godini u Zadru. Natjecanje je otvoreno pokaznom utrkom plivača „Zadra" iz programa „Sreća u vodi" s kojima radi trener Nikola Deković, a trenerica natjecatelja Danijela Kurtin je bila jako zadovoljna nastupom Lucije Mijolović i Marija Mrčele.

Na domaćem terenu, Lucija je došla do niza osobnih rekorda, a u svojoj je kategoriji osvojila prvo mjesto u svih pet disciplina u kojima je nastupila (50 m prsno 54:08, 100 m prsno 2:00.30, 50 m slobodno 43:94, 100 slobodno 1:37.89, 200 mješovito 4:07.34) te tri druga i dva treća mjesta u apsolutnoj konkurenciji.

Mario Mrčela, kategorija S 14, isplivao je zlato (50 m prsno 45:15), srebro (100 m prsno 1:45.85) i broncu (50 m slobodno 36:74). Iduće natjecanje koje ih očekuje je u svibnju u Zagrebu, a Lucija Mijolović sprema se za Europsko prvenstvo plivača s Down sindromom (listopad, Pariz).

 

Zahvala PK Zadar


 

Iz Kluba zahvaljuju svima koji su omogućili ovo natjecanje: bazenu Višnjik i ŠC Višnjik, cijeloj sudačkoj organizaciji na čelu s vrhovnom sutkinjom Irenom Kozulić, informatičkoj obradi, liječniku natjecanja dr. I. Kolegi i plivačima koji su potpomogli natjecanje.


 

Naslovnica Sport

Najčitanije