StoryEditorOCM
SportBICIKLIJADA OD „BRANIMIRA DO BRANIMIRA"

Očekuje se više od tisuću sudionika

Piše Ivica Gjergja
23. ožujka 2017. - 13:39
bl

Tradicionalna biciklijada „Od Branimira do Branimira" održat će se u sklopu Županijskih dana u subotu, 8. travnja u Zadru. Startat će se u 11 sati s Branimirove obale, a prijaviti se može online na stranicama Zavoda za javno zdravstvo, Biciklističkog kluba Zadar i Calimero sporta ili izravno u trgovinama Calimero i Bianchi do 7. travnja.

Samom prijavom sudjeluje se u nagradnom izvlačenju, a glavna nagrada je bicikla sponzora Calimero sport, uz ostale vrijedne nagrade. Organizatori su Zadarska županija (Tim za zdravlje) i Grad Nin, a suorganizatori, Policijska uprava Zadarska, Zavod za javno zdravstvo, Biciklistički klub Zadar i Turistička zajednica Grada Nina. Biciklijada se provodi u sklopu programa Plana za zdravlje Zadarske županije i u cilju poticanja zdravog načina života.

- Ovom aktivnošću potičemo na kretanje pješačenjem ili biciklizmom budući da je sjedilački način života sve učestaliji, posebno kod mladih koji sve više vremena provode ispred računala. Budući da iz godine u godinu broj sudionika biciklijade raste, očekujemo preko 1000 sudionika. Prije devet godina kad je krenula ova javno zdravstvena aktivnost bilo je 100-njak biciklista, prošle godine premašena su sva očekivanja jer je na biciklijadi sudjelovalo oko 1000 rekreativaca među kojima i puno djece, poručuju organizatori.

Prijave su započele i traju do 7. travnja u 13 sati. Samom prijavom svi sudjeluju u nagradnoj igri u izvlačenju brojeva. Također, svi sudionici na startu će dobiti majicu biciklijade glavnog sponzora EVN Croatia plina.

U Ninu bicikliste čeka topli obrok kojeg će pripremati kulinarski tim predvođen poznatim kuharom Renatom Kraljevim.

Ruta kojom će se kretati biciklisti: Start: 11,00 Obala kneza Branimira - Stjepana Radića - J.J. Strossmayera - Oko Vrulja - Miroslava Krleže - Put Dikla -Krešimirova obala - Rampada - DC 306 kroz Kožino i Zaton ili do Branimirove obale u Ninu. Povratak: Branimirova obala u Ninu, cestom DC 306 kroz Zaton i Kožino - Rampada - Žmirići - Put Nina - kroz Vruljicu (Franje Tuđmana) - Ivana Mažuranića - Obala Kneza Branimira.

U sklopu biciklijade održat će se i utrka u cestovnom biciklizmu čiji će sudionici voziti na relaciji Nin - Vrsi-Ljubač - raskrižje iznad Ražanca - Poljica - Briševo - Nin. Ta utrka starta iz Nina u 12,30 sati, a predviđeno trajanje je oko sat vremena. U 14,00 svi zajedno iz Nina kreću prema Zadru.

Izvlačenje glavne i ostalih nagrada je u 13,45 sati. Također, istovremeno s biciklijadom održat će se „1000 koraka kroz 1000 ulica", akcija pješačenja u organizaciji Udruge za rekreaciju žena „Relax", a dan ranije, u petak, 07. travnja istoimena akcija za djecu u organizaciji Udruge za rekreaciju djece „Loptica"

24. travanj 2024 17:47