StoryEditorOCM
SportZADAR SUTRA DOČEKUJE CIBONU

Naglić: Čim se podbaci lopta čeka nas bitka bez poštede!

25. ožujka 2017. - 14:28
zadar_cibona1-010317

Ogled Zadra i Cibone, starih košarkaških rivila, dolazi u trenutku kad se ništa osobito ne može promijeniti stanje na ljestvici Prvenstva Hrvatske, pa se jedva čeka doigravanje. Unatoč ovakvoj situaciji koja ne nudi rezultatsku težinu, nitko ne dvoji kako će se na Višnjiku ipak "dogoditi derbi"...

- Iskreno, svi su svjesni kako ova utakmica nema onu poznatu tenziju kao kad je, recimo, nedavno gostovala Cibona, kad su nam trebali bodovi u ABA ligi. Ali, Bože moj, dvoboj ove dvije momčadi ipak za sobom povlači pozornost i zanimanje sportske javnosti, pa ne treba dvojiti hoće li na parketu biti "vatreno". Hoće i to je dobro za košarku – veli Aramis Naglić.

Nakon što je za Zadare uspješno završila ovosezonska priča u ABA ligi, primjetno je određeno opuštanje, svima je "ručna kočnica" prema dolje. Osjetilo se to i kroz zadnju utakmicu u Osijeku, kad se zadarska momčad morala pomučiti za pobjedu u gostima.

- Koliko je god bilo dobro da smo imali jedno razdoblje za osvježenje i dovođenje momčadi u neko, rekao bih normalno stanje, kako fizičko tako i psihičko, previše odmora nikad nije dobro. Srećom, uspjeli smo od igrača dobiti tu želju i energiju da kroz treninge nadomjestimo izostanak natjecateljskog tonusa. Opet s druge strane, moram biti iskren, draže bi mi bilo da se nije prekidao taj ritam utakmica kojeg smo imali kroz ABA ligu i naše prvenstvo – raščlanjuje Naglić.

Nedavno je na Višnjiku doista prštalo između ova dva supranika, Zadrani su praktički u zadnjoj stotinki spasili "živu glavu", loptu je kroz mrežicu provukao Maj Kovačevič. Može li ovoga puta biti bez dramatike?

- Mislim da ne može jer sve utakmice Zadra i Cibone uvijek nose rezultatsku neizvjesnost, pa želim ponoviti kako će derbi doista izgledati kao pravi derbi. Čim se podbaci lopta priča dobiva onaj stari "štih", odnosno, košarkašku bitku suparnika koji se neće štedjeti – poručuje Aramis.

Jedni o drugima sve znaju, o tomu čak i "ptice na grani pjevaju", međutim, trener Zadra pronašao je najbolju točku suparnika.

- Uz iskustvo koje imaju njihov najveći iskorak u zadnje vrijeme jest odlična suradnja Luke Žorića i Scottyja Reynoldsa i na to ćemo morati pripaziti. Što se nas tiče svi su dobrom stanju, nema nekih osobitih problema tako da posve spremno iščekujemo ogled s Cibonom - zaključio je Naglić.

Utakmica se igra u nedjelju s početkom u 17 sati

27. travanj 2024 01:55