StoryEditorOCM
SportFOTO: ZADAR - CIBONA 90:80

U "nevažnoj" utakmici bolji ipak Zadrani, Cibona se nije proslavila, a niti - suci!

26. ožujka 2017. - 21:23
zadar_cibona19-260317

ZADAR – Dvorana" Krešimir Ćosić". Gledatelja: 4000.

Zadar – Cibona 90 : 80 (16 :19, 22:17, 30:22, 22:20).

Suci: Radojković i Roglić (Split), Vovk (Slavonski Brod).

ZADAR: Franke, Bašić (3), Vladović (9), Krajina (6), Georgiev, Jurica, Brzoja (2), Marinković (15), Barać (13), Ramljak (23), Kovačević (17), Mazalin (2).

CIBONA: Reynolds (21), Šakić (7), Marinelli, Marić, Žorić (23), Ćorić, Bošnjak (8), Rozić (10), Sulejmanović, Joksimović (3), Gospić (8).

Upravo kako je bilo i najavljeno, unatoč tomu što utakmica nije imala neko osobito značenje, čim se podbacila lopta, moglo se nazrijeti da su igrači na obje strane "izbacili" iz glave tu činjenicu. I tako je trajalo sve do pred kraj dvoboja u kojem se Zadar iskazao energičnijim od Cibone, pa možemo zaključiti kako se na Višnjiku gledalo zanimljivu košarku. 

Inače, kroz ogled se nisu štedjeli, borilo se za svaku loptu, čak se kod nekih na početku,  posebice Luke Žorića, ničim izazvanim, osjećala nervoza! Podosta izjednačeno igralo se u prvoj dionici koju je Cibona zaključila vodstvom, jer su imali bolje opcije izvana, Željko Šakić i Domagoj Bošnjak znali su kako upisati tricu. Zadar se pak pobrunio "častiti goste", nemilice su gubili lopte, što su nastavili i u drugoj četvrtini, tako da se "vukovi" nisu trebali previše truditi. Imali su i sjajnog  Scotta Reyynlodsa, koji je dva puta lakoćom pogodio za tri poena, jednom se ušuljao u reket.

Zadrani su puno više toga odrađivali pod obručem, istina, nakon dvije uvodne trice Jakova Vladovića, odnosno Ivana Ramljaka, jednu je ubacio i Lovre Bašić. Kasnije se uspostavilo kako su to bile i jedine u prvom dijelu utakmice, dok je Cibona stigla do šeste! Ali se nakon kratkog rezultatskog bijega gostiju, Zadar preko Ivana Marinkovića  uspio vratiti. I za kraj prvog poluvremena pobrinuli su se suci, koji su previdjeli Šakićeve korake i navukli bijes publike. Očito im je stalo da se u posve nebitnoj utakmici "čuje i njihov glas", pa su krenuli uživati u svojoj samodopadnosti i nastavili "svirati po svome"!

Svirali su i Zadrani, Ramljak je pogodio tricu, potom na atraktivno dodavanje Vladovića zakucao, onda je i Barać zabio u kontri(45:38)! Svoju košarkašku virtuoznost Reynolds je nažalost  pokušao kroz "šakački sport", nasrnuo je na baš na Baraća! Dobio je Amerikanac tehničku i odmah se ispričao igraču Zadra. Pošteno! A Cibonin obruč opako je kažnjavao Ramljak, na sve se tricom "naslonio" Kovačevič za 55:43 u 25. minuti!

Međutim, Cibona se nije baš dala navući na posve "tanak led", spustili su loptu u reket prema Žoriću koji je uz koš i dodatno, nastavio precizno pogađati s crte slobodnih bacanja! Imao je i Kovačevič nešto za kazati, u kolopletu zbivanja "uvalio" je dvije trice, ali je iz daljine odgovorio Rozić, potom i Žorić , za goste više nego  dovoljno da se Zadrani ne odlijepe! I priču treće četvrtine tricom je zaključio Ramljak(68:60), umalo i drugom! Uslijedila je kazna, Rozić se po tko zna koji put razigrao baš u Zadru, ubacio je tricu pa dvicu, jedan "projektil" poslao je  i Reynolds za novo " gusto vrijeme" na Višnjiku (72:68).

Dodatni zadarski problemi zrcalili su se ozljedom Vladovića, koji je parket napustio četiri i po minute prije kraja, međutim nakon intervencije fizioterapeuta vratio se u igru! Ali se Cibona nije mogla vratiti nakon trice Kovačeviča i dva poena Ramljaka, junka utakmice!

Aramis Naglić, trener Zadra:
Mislim da su svi u dvorani mogli svjedočiti jednoj dobroj košarkaškoj predstavi i publika je mogla zadovolljno napustiti Višnjik. Istina, u prvom poluvremenu smo imali dosta tehničkih pogrešaka koje su posljedica  ispadanja iz natjecateljskog ritma. Kasnije smo se uspjeli prebrojiti i materijalizirati sve što nam se našlo pri ruci.  Ni jednoga trenutka nismo doveli u pitanje pobjedu iako je Cibona u par navarata zaprijetila. Što se tiče igrača, Kovačevića smo čekali i drago mi je zbog njega da se nakon male krize vratio. Ramljak je već neko vrijeme u kontinuitetu odličan.

 

Damir Mulaomerović, trener Cibone:
- Zaslužena pobjeda Zadra , osobito dobro odigrali su trećoj četvrtini, odnosno u tim uvodnim minutama  kad su iskažnjavali sve naše pogreške. Ramljak je pogodio dosta otvorenih šuteva i to je ključ svega, dok je Kovačević pogodio kad god je trebalo. Nedostajalo nam je koncentracije na vanjskim pozicijama. Ništa idemo dalje! Moji igrači? Reynolds i Žorić su bili na visini, kasnije im se priključio Rozić, međšutim, to je malo da bi se dobilo Zadar.(dž)
26. travanj 2024 16:26