StoryEditorOCM
SportANTE ČAČIĆ NAJAVIO, SVETKO ĆUSTIĆ POTVRDIO

Vatreni dolaze u Zadar!

29. ožujka 2017. - 10:50
vat

Hrvatska nogometna reprezentacija će u lipnju ove godine "osvanuti" u Stanovima, najavio je Ante Čačić, izbornik "vatrenih", koju će Zadrani zasigurno dočekati raširenih ruku i otvorenog srca!

- Ne znam kako bih opisao taj osjećaj da ćemo konačno biti u prigodi ugostiti našu najbolju nogometnu vrstu, reprezentaciju koja svojim igrama plijeni pozornost gdje god dođe, Istina, riječ je o prijateljskom ogledu, ali još uvijek ne možemo sa sigurnošću kazati koga ćemo ugostiti. To nam je manje važno od činjenioe da će reprezentacija Hrvatske doći u naš grad, u naš klub koji to po mnogo čemu zaslužuje, jer je upravo s našeg stadiona krenulo podosta igrača koji su, mogu to otvoreno kazati, čak i nositelji igre naše reprezentacije – kazao je Svetko Ćustić, predsjednik Uprave NK Zadar.

Nedvojbeno, dolazak hrvatske reprezentacije veliki je sportski događaj kad je konkretno o nogometu riječ, napose poradi toga jer će Zadrani nakon dugo godina domaćini nekoj od naših izabranih vrsta. Naime, zadnji put su mogli gledati kvalifikacijski ogled U-17 vrste, odnosno, ogled Hrvatske i Švicarske, točno 1. svibnja , 1997. godine....

- Bilo je to jako davno, sjećam se te utakmice i punih tribina kakvim ćemo ih gledati još jednom. Na nama je da do tada pripremimo stadion primjereno velikom nogometnom događaju. Ono što je najvažnije jest dotjerivanje travnjaka koji je već sada u dobrom stanju, međutim, mi želimo da to bude pravi zeleni tepih – veli Ćustić.

Još dok je u Stanovima kao trener i veliki prijatelj kluba "stolovao" Igor Štimac krenulo se u obnovu svlačionica koje su dobile novo ruho. Dolaskom Ćustića, klupske prostorije su također dodatno uređene, pa imate osjećaj kako se nalazite u pravom europskom klubu. Valja biti iskren pa kazati da komfor na tribinama nije na istoj razini, međutim, dovoljno je vremena da se i na tomu planu naprave pomaci....

-Svi znamo da tribine trebaju jednu novu sliku, istina, nešto se kozmetički napravilo, ali držimo kako to nije dovoljno. Naši napori idu u pravcu poboljšanja infrastrukture. Ne samo radi dolaska reprezentacije, nego inače, jer želimo stvoriti uvjete za naš iskorak u viši razred. Svi koji zavire na stadion i pogledaju pozornije neće im biti teško uočiti te promjene, jer svi koji smo u klubu dajemo sve od sebe da svakim danom okruženje u kojem igramo i radimo bude primjereno jednom pravom sportskom ozračju – naglasio je Ćustić.

Uz spomenute svlačionice i klupske prostorije, uokolo travnjaka doista se može uočiti, istina , kako je i sam Ćustić naveo, kozmetičko "šminkanje", kao zalog onomu što najavljuju u klubu.

- Ne treba dvojiti, reprezentacija Hrvatske kao i suparnik "vatrenima" će imati prijam na visokoj razini, već smo krenuli u organizaciju tog prijateljskog ogleda, posla je puno, zasigurno ćemo u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom učiniti sve što je potrebno za odigravanje jedne međunarodne utakmice. Neka je prijateljska, ali sve mora štimati u najboljem redu, zato ćemo tijesno surađivati sa svima koji su inače uključeni u organizaciju ovako velikih sportskih događaja – zbori Jakov Surać, predsjednik Nadzornog odbora NK Zadar.

Čim je izbornik Čačić odaslao vijest koja je pomno ,ali tajno pripremena na Maksimiru uoči ogleda s Ukrajinom, zadarskim je ulicama krenula ponosna priča o igračima čiji su prvi nogometni koraci i karijera krenuli na Stanovima. I nije ih dugo bilo u matičnom klubu, kojem, kako ne rijetko ističu žele pomoći u svakom smislu riječi, štoviše, spremni su i na ulaganje, ističu u klubu", onoga trenutka kad se financijsko stanje dovede u red.

-Nema onoga komu nije drago što u reprezentaciji, ne samo seniorskoj nego u svima , bilo da je riječ o igračima ili trenerima, imamo svoje Zadrane. Možemo samo zamisliti kakav će to pljesak biti kad istrče Luka Modrić, Danijel Subašić, Šime Vrsaljko ili pak Dominik Livaković. Stvarno možemo govoriti o velikom spektaklu, jer se Zadar u mnogim sportovima dokazao kao izvrstan organizator. Uostalom, ovo je također jedan oblik turističke promidžbe našega grada, jer kad dođete u države u kojima igraju naši internacionalci, svi reporteri ističu ljepote Zadra i Hrvatske. Ovo je doista dobar put da se promovira Lijepa naša – ponosno će Ćustić.

20. travanj 2024 15:27