StoryEditorOCM
SportNA MASTERSU KOŠARKAŠKIH VETERANA NASTUPIT ĆE I EKIPA KK ZADAR

Ćiro Perinčić: Nema i ne smije biti taštine kod nikoga od nas!

Piše Ivica Gjergja
30. ožujka 2017. - 15:50
dedede

Iako se pred Košarkaški masters veterana nije znalo hoće li nastupiti veterani KK Zadra, oni su se ipak okupili i na radost mnogobrojnih ljubitelja košarke nastupit će u Krešinu domu. Ključan je, čini se, bio poticaj jedne od legendi KK Zadra, Ćedomira Ćire Perinčića, čiji poziv nisu mogli odbiti...

- Nema i ne smije biti taštine kod nikoga od nas. Vrijeme se ne može vratiti, ali mi možemo i moramo biti zajedno i sada uzeti od života ono što nam daje i nudi. Ovo nam je prigoda da se zakopaju sve sjekire i okrene novi list prema budućnosti, uz međusobno uvažavanje i druženje. Želimo svi skupa vratiti dignitet zadarskoj, ali i hrvatskoj košarci koja se budi - kazuje Ćiro.

Na ovom okupljanju ste dobili novu "logistiku": dresove, patike, trenerke...

- Da, u tom smislu moram spomenuti bivšeg direktora KK Zadra, Božu Miličevića, koji je svesrdno stao uz nas i pomogao nam da možemo kao klub nastupiti na pristojnoj razini.

Skupili ste dosta veterana, imati ćete "produženu klupu". 

- Da. Što je zanimljivo, nitko od suigrača me nije odbio. Na turniru će nas biti u dresu, ali i u odijelu. U natjecanje ulazimo sa olimpijskim geslom "važno je sudjelovati". Sada u našim godinama jako teško je igrati košarku, no mi smo se odlučili sudjelovati.

Tko će sve nastupiti u dresu Zadra, a tko će biti s vama u odijelu?

- Popis je pozamašan. U igri će nas voditi Pino Giergia, pa Zdravko Jerak, Ćiro Perinčić, Branko Bakija, Bruno Petani, Duško Radović, Ivica Obad, Ivan Sunara, Dragan Zuban, Boris Hrabrov i Darko Pahlić koji je i najspremniji i trenutno najbolji. Treneri su Đorđo Zrilić, Draženko Blažević, dr. Mladen Srzentić, Davor Predovan te dva fizioterapueta koji će nam sigurno trebati (smijeh).

U prvom redu gledatelja bit će i igrači iz "zlatne generacije", koja je osvajala prvenstvo 1965., 1967., 1968. godine: Željko Cico Troskot, Velimir Vele Čubrić, Petar Jelić, Mile Marcelić, Milan Komazec, Jure Košta, Marko Starčević, Vlado Vanjak, Nikola Olujić, Tome Matulović, Branko Skroče, Branko Šuljak, Petar Popović, Ante Matulović, Željko Pribanović te treneri Učo Pulanić, dr. Marko Prenđa i Živko Dijan.

02. svibanj 2024 22:35