StoryEditorOCM
SportDANAS U ZEMUNIKU VIRSKI BOĆARI KREĆU U NASTAVAK SEZONE PRVE BOĆARSKE LIGE

Bašić: Objektivno smo bolji i očekujemo pobjedu, ali...

Piše Kažimir Škrbić
8. travnja 2017. - 12:30
dare.JPG

Dugo, zapravo predugo, nije se podigla prašina na virskim zogovima. Od listopada kada je okončan jesenski dio sezone u Prvoj županijskoj boćarskoj ligi virski boćarski The Blues zasvirao je tek na završnicama Prvenstva Hrvatske s kojih je stiglo jedno srebro u pojedincu – Darka Bašića. Nije baš ni neočekivano – Bašić ove sezone ne zna za prvenstveni poraz u disciplini pojedinac, a u jednom je trenutku na samoj završnici Prvenstva Hrvatske imao savršeni skor 15-0!

Odrađena je nakon toga i jedna prijateljska utakmica protiv „Paljuva“ u kojoj su Virani demonstrirali nastavak dobre forme od jeseni i to bi s još jednim susretom koji je zbog kiše više bio trening nego boćarski sraz natjecateljskog karaktera – uglavnom bilo sve. Već u subotu, Virani će u Zemuniku protiv „Bulina“ u nastavku sezone testirati koliko su radili i napravili u ovoj petomjesečnoj pauzi. Momčad je, kaže nam Bašić, kompletna i bez problema. Dakle, sva širina rostera sastavljenog na početku sezone s kvalitetnim pojačanjima, zbog kojih smo virski tim s pravom nazvali županijskim Dream Teamom, na raspolaganju je voditelju Igoru Vučetiću, a za očekivanja u prvom susretu boćarskog proljeća pitali smo prvu blues violinu – Bašića.

„Pobjeda! Tomu se nadamo i to očekujemo jer smo objektivno bolja momčad, ali nikad ne možeš biti 100% siguran“, ne napušta Bašića optimizam, iako je ponudio i kajdanku sniženih tonova. Oprez?

„Da, moramo biti, pauza je bila preduga. Trenirali smo koliko god smo mogli, ali trening i prijateljske utakmice nisu ista situacija kao službena utakmica. Moramo također i vratiti razinu igre koju smo imali u prvom dijelu“, ističe predsjednik „Vira“.   

Ovo će biti prva ovosezonska utakmica s „Bulinom“ pa će i iskustvo iz Zemunika biti novo, ali ne i za dva boćara – Marjana Bukvića i Božu Dešu – koja su modri virski dres navukla kada su skinuli zemunički. Od njih Bašić očekuje da odrade pravi posao i donesu pobjede, a isti je imperativ postavljen i pred samog Bašića, Vučetića, Marka Kokića te energičnu i nepobjedivu wunderkind kombinaciju u štafeti – Antu Nemarića i Luku Buterina. Iako su aparat za brijanje vidjeli samo na televizijskim reklamama te zajedno nemaju niti pristojnih 40 godina, mladi virski boćari srušili su „biblijski“ županijski rekord u štafeti pogodivši 49 boća iz 54 pokušaja. Sjajnih, fantastičnih 90,7% – toliko mogu samo najbolji prvoligaški igrači!

„Nisu izgubili niti jedan meč ove sezone te s njima i drugim očekivanim pobjedama u drugom krugu računamo na sigurnih šest bodova. Valjda ćemo uspjeti ostvariti još tri pobjede u preostalih osam nadmetanja?“ – matematički se pita Bašić u kalkulacijama subotnjeg susreta. Ono što je hendikep ili bolje reći – iskazana slabost iz prvog dijela sezone, jest nestalnost kombiniranih trojki koje u niti jednoj varijanti nisu ponudile čvrstoću ili dobitnu kombinaciju. Pobjeda u trojkama je bilo, ali prave kemije baš i – ne. Bašić se složio po pitanju „kemijskih spojeva“ u trojkama:

„Nitko se nije nametnuo kao vođa i prilagodio trojku svom ritmu. Pokušavali smo i mijenjali jer imamo sjajne igrače, ali nije išlo. Imamo daleko najbolje trojke u Ligi, a nemamo pravi rezultat. Trojke, jednostavno, moraju dobivati susrete već i zbog činjenice kako ne igraju protiv najboljih suparničkih boćara“.         

Možda u subotu od 15 sati u Zemuniku pronađu ritam i zasviraju kako se očekuje; bile bi to dvije pobjede više u Bašićevoj kalkulaciji i za trijumf bi nedostajala još samo jedna. Naravno, lakše je reći nego učiniti.  

 

IMA LI SREĆE ZA VIRSKI BOĆARSKI BLUES?
S gotovo savršenim prvenstvenim skorom 6-1 te 18 osvojenih bodova Virani s istim učinkom kao prvoplasirane „Lišane“ kreću u proljetni nastavak sezone u kojemu imaju odigrati još dvije utakmice kako bi kompletirali boćarsku jesen, odnosno prvi dio sezone, a potom se odmah kreće u uzvratne utakmice. Sve skupa, 11 mečeva u kojima će postojati pravo na pogrešku, ali će se brojiti i analizirati pod – mikroskopom!  

„Nadamo se šampionskoj sezoni, ali nema tragedije ako i ne uspijemo. Ovo nam je prva sezona s novim i izmijenjenim sastavom. No, imamo adute: lakši nam je raspored nego Lišanima. Oni tek moraju ići Crvenim kućama u goste, a nama Crvene kuće dolaze na Vir. Pored toga, međusobnu utakmicu s Lišanima igrat ćemo pred kraj sezone na Viru. Ako ih tada ne dobijemo, onda nismo ni zaslužili naslov “, kaže Bašić. „Lišane“ i „Vir“ odigrali su dvije utakmice ove sezone i u obje su slavili domaći u Lišanima Ostrovičkim; prvo u momčadskom finalu Kupa Zadarske županije, potom i u 7. prvenstvenom kolu. Prvi put tijesno, jedva, na škrge, a drugi put elegantno kao korak u tangu – 14-8. Treća će za virski The Blues biti – sreća?  

19. travanj 2024 13:30