StoryEditorOCM
SportPRIMORCU VELIKI DERBI TREĆE HNL - JUG

Zadar pao u Biogradu, srušio ga Bajić pred kraj utakmice

Piše I.Gjergja
8. travnja 2017. - 23:10
prim.JPG

BIOGRAD - Igralište Kazimira i Silvia. Gledatelja 250. Sudac: Jere Čulina (Pridraga). Pomoćnici: Katuša i Šimunac. Strijelci: 0:1 Blažević (10), 1:1 Ješe (80), 2:1 Bajić (85). Najbolji igrač: Mate Bajić (Primorac).

PRIMORAC: Rogić , Brzoja, Colić , Katuša , od 60. Miletić-), Marković, Galešić, Ješe, Erlić, od 61. Jurjević-), Jančić od 71. Jurišić-), Malčić , Bajić . Trener: Leo šarić.

ZADAR: Gluić , Rončević , od 90. Prekpalaj-), Šimurina , Tokić , Blažević , Pedišić, Colić, Bubnjar, Josić od 60. Gagula-), Viduka), Jurjević. Trener: Ivan Pudar.

Igrala se druga minuta susreta kada je Rončević bio u prilici, no domaći vratar Rogić je siguran. Dobro otvaranje susreta za goste bio je i nagovještaj dobre igre, potvrđuje to Blažević koji je nerješiva zagonetka za domaću obranu. U 10. minuti Bubnjar idealno centrira za Blaževića, a ovaj samo radi ono što najbolje zna - zabija za 0:1. Domaćini se jednostavno ne snalaze, kontrama ih ubijaju, prije svih, strijelac Blažević i neuhvatljivi Bubnjar. Za domaće je dva pouta pokušao Malčić udarcima iz daljine, ali je zadarski vratar Gluić siguran.

Bilježimo još dvije prigode, za svaku momčad po jedna: prvo u 26. minuti Blaževićeva lopta odlazi tik uz vratnicu, a sedam minuta poslije Malčić i Erlić sve rade za Bajića, koji je zamalo kratak. Vrhunac poluvremena dogodio se u 41. minuti i dvije matne situacije po gol Zadra. Prvo Bajić gađa u stativu, a već u sljedećem napadu i Jančić trese okvir zadarskog gola. Neće pa neće.

Domaćini nastavljaju u drugom dijelu kako su okončali prvo: Malčić tuče iz daljine, Biograjci jednostavno kidišu, dobro kombiniraju, a onda kombinira dvojac najvremešnijih na utakmici - Malić za Ješea - a ovaj glavom poravnava na 1:1 Minuta je 80. Domaći dominiraju, kompletna igra se preselila u polje gostiju. Sve imaju u svojim nogama - ritam daje Mate Bajić koji konačno u 85. minuti u solo prodoru kreće prema Gluićevom golu i pogađa nezaštićeni dio mreže za konačnih 2:1.

Delirij na igralištu! Igrači s klupe poletjeli su u zagrljaj i tako ostali do kraja susreta. Dugo se slavilo u Biogradu jer su osvojena tri velika boda.

- Dosta dugo nismo uhvatili pravi ritam igre, ali nemam što reći dečkima nego ih pohvaliti za htijenje, želju i volju koju su iskazali. Svladali smo velikog protivnika, zato mojim igračima sve čestitke za odnos prema igri. Tako se bori za boje kluba, zadovoljan je na kraju bio trener Primorca Leo Šarić. Njegov kolega sa zadarske klupe, Ivan Pudar, nije sijao zadovoljstvo i sreću:

- Jednostavno nemam komentara. Mogu samo reći da je pobijedila bolja momčad, a to je bio Primorac.

 

 

 

19. travanj 2024 21:37