StoryEditorOCM
SportFOTO: ČETIRI DANA BOKSAČKOG NATJECANJA, ZADRANI IDU NA EUROPSKO PRVENSTVO

„Grad košarke postao je grad boksa!“

Piše Ivica GJERGJA
9. travnja 2017. - 13:20
boks6.JPG

Uspjesi i neuspjesi se zbrajaju na kraju svakog natjecanja, pa smo to učinili, brojeći zadarske uspjehe, nakon prije par dana završenog Pojedinačnog Prvenstva u boksu za mlađe kadete, kadete i juniore. Neki ovo prvenstvo zovu maratonsko (trajalo je četiri dana), održano je u Zadru, a domaćini su mu bili HBS i BK Rebel. Tajnica BK Rebela Romana Lasan nam je kazala:                                                           

- Mi i Boksački savez kao organizatori natjecanja smo više nego zadovoljni održanim prvenstvom. Natjecanje je proteklo u najboljem mogućem redu, mladi boksači su bili odlično pripremljeni, te su pokazali zavidnu boksačku vještinu, a dvorana je sva četiri dana bila puna gledatelja, što je i bio cilj – rekla je Lasan.                       

- Nemam što dodati, to što je kazala Lasan je upravo tako, a što se insinuira oko nezadovoljstva i nekih stvari koje ne spadaju u fer play odbacujem. Odradili smo svi sve za najbolju ocjenu, borci u ringu a mi u logistici, zadovoljan sam radom, treningom, napretkom naših boksača, a zadovoljan je i predsjednik HBS Bono Bošnjak - kazao nam je Pere Knežević, predsjednik Boksačkog saveza Zadarske županije i član Izvršnog odbora HBS.

- Šest Zadrana prvaka ovim su stekli pravo nastupa na Europskom kadetskom prvenstvu u Rumunjskoj u srpnju ove godine, a naš predsjednik Bošnjak je sve skupa pohvalio i izrazio oduševljenje kako je prvenstvo organizirano, te kako je grad košarke postao grad boksa - kazuje nam Knežević.                                             

Dvoranom ŠC Višnjik prodefiliralo je 170 boksača iz 39 hrvatskih klubova. Od zadarskih klubova na prvenstvu su sudjelovali boksači iz „Rebela“, „Diabolika“, „Zadra“, „Svetog Krševana“ i „Banditosa“. Svi Zadrani su osvojili ukupno šest titula prvaka (prva mjesta), tri druga i jedno treće mjesto. Idemo redom „zbrajati uspjehe“: dva prvaka Hrvatske dolaze iz Svetog Krševana, Frane Šare (-41 kg) i Josip Rakić (-47 kg), koji su nastupili u mlađim kadetima. U juniorima treće mjesto zauzima Lovre Perica.                                                                                

Dva zlata pripala su i mlađim kadetima Diabolika. Luka Matijević (Diabolik) upisao je tri pobjede u kategoriji -38 kg te je proglašen i najboljim boksačem turnira dok je u -50 kg kategoriji zlatni bio Vice Radonić. Kod juniora dva druga mjesta osvojili su Roko Bukvić i Tino Stipanov.

Kod kadeta (-54 kg) zlato za Rebel osvojio je Petar Krešimir Knežević, a Jure Bratović (-52 kg) za Zlatnu rukavicu.

Kod Zadra, Antonio Buljat u kategoriji kadeta uzeo je drugo mjesto.

NAJBOLJI ZADRANI I NJIHOV PLASMAN

Mlađi kadeti:

-38,5 kg 1. mjesto Luka Matijević –Diabolik,                                   

-41,5 kg 1. mjesto Frane Šare - Sveti Krševan,                               

-47 kg 1. mjesto Josip Rakić - Sveti Krševan,                                    

-50 kg 1. mjesto Vice Radonić - Diabolik

Kadeti:

-52 kg 1. mjesto Jure Bratović -Zlatna rukavica,                                   

-54 kg 1. mjesto Petar Krešimir Knežević – Rebel,                                    

+76 kg 2. mjesto Antonio Buljat - Zadar

Juniori:

-54 kg 2. mjesto Roko Bukvić – Diabolik,                                          

-57 kg 2. mjesto Tino Stipanov – Diabolik,                                           

+80 kg 3. mjesto Lovre Perica -Sveti Krševan.

 

NAJ KLUB, NAJ POJEDINCI  

Najuspješniji klub sa četiri prvaka Hrvatske je Nokaut iz Zagreba. Iznenađenje je juniorska pobjeda prekidom u prvoj rundi Duje Ivasa (Nokaut) protiv prošlogodišnjeg petog s EP-a za kadete Klaudija Vukovca. Izdvojit ćemo i šestu titulu prvaka Hrvatske i brončanog europskog juniora Gabrijela Veočića (Brod) koji je u prvoj rundi pobijedio prekidom Franu Dugopoljca (Marjan) te je ujedno proglašen i za najboljeg juniora prvenstva. Najboljim kadetom proglašen je lanjski europski kadetski prvak Matej Hlača (Nokaut).

PLAKETE

Hrvatski boksački savez i BK Rebel iz Zadra podijelili plakete zaslužnim pojedincima. Za osobit doprinos i razvoj hrvatskog boksa te sporta uopće, plaketama su nagrađeni:                                               

Gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta, proslavljeni zadarski i hrvatski boksač Ivica Živković, zadarski kardiolog dr. Zorislav Šušak, dugogodišnji boksački sudac Žarko Mladina, predsjednik Zadarskog boksačkog saveza Pero Knežević, direktor SC Višnjik Denis Karlović te inovator novog hrvatskog fokusera Denis Gregov.           

Plakete je uručio predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak.

18. travanj 2024 01:25