StoryEditorOCM
SportVESLANJE „CROATIA OPEN" U ZAGREBU

Mikulić i Tokić najuspješniji!

Piše I.G.
13. travnja 2017. - 23:50
vesl

Na „Croatia openu" najvećoj međunarodnoj regati u Zagrebu nastupili su veslači Jadrana. Na regati je sudjelovalo 1200 veslačica i veslača iz 12 država, sedam nacionalnih reprezentacija. Curama i dečkima iz VK Jadrana koji konkuriraju za nastup u veslačkoj izbornoj vrsti bila je ovo ujedno i prva provjera u međunarodnoj konkurenciji. U kategoriji seniora najznačajniji uspjeh postigao je izuzetno daroviti mladac Leon Mikulić koji je prvog dana regate veslao u disciplini dvojca bez kormilara seniora do 23 godine zajedno s veslačem zagrebačke Mladosti Tomislavom Šainom i zauzeo treće mjesto poretka.

Drugi dan regate veslajući u četvercu bez kormilara seniora Leon, zajedno s Tomislavom Šainom, Danijelom Plišićem i Bernardom Samardžićem, osvojio je odlično drugo mjesto iza posade Veslačkog kluba Partizan iz Beograda. U seniorskoj kategoriji nastupili su još Andreas Vaško i Mirna Dasović. U konkurenciji više od 30 samaca seniora U-23, Vaško je uspio izboriti finale gdje je zauzeo šesto mjesto. Mirna Dasović osvojila je četvrto mjesto u konkurenciji samaca lakih seniorki.

U juniorskoj kategoriji Ivan Tokić, zajedno s veslačem splitskog Gusara Mariom Marićem uspio se kroz kvalifikacije probiti u finale gdje je zauzeo šesto mjesto. U nedjelju je u kombiniranom četvercu bez kormilara, zajedno s Mario Marićem i veslačima pulske Istre Morenom Bošcom i Koradom Peruškom osvojio treće mjesto, s čime je na dobrom putu da osigura svoje mjesto u jednoj od posada HR izborne vrste koja će nastupiti na Europskom juniorskom prvenstvu u njemačkom Krefeldu krajem svibnja. U ženskom juniorskom samcu nastupila je Ela Žuvanić.

Drugim mjestom u svojoj eliminacijskoj skupini nije uspjela izboriti finale, pa je nastupila u finalu B, gdje je zauzela peto odnosno jedanaesto mjesto ukupnog redoslijeda. Drugi dan regate Ela je nastupila u dvojcu na pariće juniorki zajedno s veslačicom splitskog Mornara Andreom Paladom, zauzele su prvo mjesto u finalu B odnosno sedmo u ukupnoj konkurenciji. Na regati su nastupila i šestorica kadeta s Branimira i ostvarila zapažen rezultat. Luka Pera i Mihovil Bogatić veslali su na Jarunu u dvojcu na pariće i osvojili prvo mjesto u svojoj skupini. Frane Bencun i Grgo Gurlica u istoj su utrci zauzeli treće mjesto poretka. Laura Antičević i Margita Andrić nastupile su u ženskom kadetskom dvojcu na pariće i zauzele sedmu poziciju u kategoriji uzrasta.




 

20. travanj 2024 16:34