StoryEditorOCM
SportSUTRA JE KOŠARKAŠKI DERBI, AJMO SVI NA VIŠNJIK!

Može li Zadar bez Lovre Bašića protiv Cedevite bez Amerikanaca do 10. pobjede u nizu?

17. travnja 2017. - 16:41
zadar_cibona21-260317

Dugo su mirovali koševi na Višnjiku, međutim, u utorak navečer (18 sati), ponovno će oživjeti u velikom hrvatskom derbiju, u kojem će Zadar dočekati Cedevitu.

Istina, utakmica je na programu trebala biti ranije, ali je zbog finalne serije u ABA ligi susret bio odložen za novi termin. Usput je Cedevita popila "tri gorke" kontra Crvene zvezde i ostala bez trofeja u regionalnoj ligi, pa su im misli i ambicije zasigurno usmjerene k Prvenstvu Hrvatske koje će uskoro zakoračiti u razdoblje doigravanja.

Iz toga razloga bitno je uhvatiti što bolju poziciju prije četvrtzavršnice, međutim, ponovimo još koji put, plasman ne utječe na odabir klubova kojima će nova sezona početi ABA ligom. Jer, Hrvatski košarkašlki savez, kažimo, još ne priznaje ovo natjecanje, pa tako ni nema utjecaja koja će tri kluba iz Hrvatske biti unutra.

Vratimo li se na dvoboj Zadra i Cedevite, o njemu bi također mogao ovisiti poredak prije bitke za naslov nacionalnog prvaka, odnosno, pobjeda bi domaćinu moguće je donijelo izbjegavanje sučeljavanja u prvom krugu ispadanja u doigravanju...

- Nastojim ne misliti o tome, valja svu pozornost posvetiti utakmici koja je pred nama. Znam, svi misle kako je Cedevita zbog izostanka Amerikanaca, izvrsnog dvojca kojeg čine Ryan Boatright i Rashad James, bitno oslabljena, međutim, svi zaboravljaju kako je naš suparnik dobro popunjen na svim pozicijima, otuda i razlog za pozornost na svim razinama. Ne smije se zanemariti Marka Tomasa čiji je iskustvo dragocjeno – veli Aramis Naglić, trener Zadra.

Uz spomenute Amerikance "vitamini" su oslabljeni neigranjem reprezentativca Marka Arapovića, dok je upitan i nastup Tonija Katića. Zadar je pak bez Lovre Bašića koji je imao nezgodnu ozljedu...

- Lovre je skinuo "punte", počeo je trenirati, međutim, potreban mu je rad s kondicijskim trenerom, pa ga nećemo vidjeti u ovom ogled. Nadam se kako bi nam u doigravanju ipak mogao biti od koristi. To bi nam puno značilo, jer je na Jakovu Vladoviću veliki teret kad je o organizaciji igre riječ. Opet se moram vratiti na Cedevitu te istaknuti kako nastojim na igrače prenijeti razmišljanje isključivo prema ovoj utakmici, sve druge opcije u ovom su trenutku nebitne - zbori Naglić.

Nerijetko se uz sve spomenuto ističe kako bi presudan mogao biti umor Cedevite jer su, kako je navedeno, imali seriju od tri utakmice doigravanja u ABA ligi. Istina, nanizali su i tri poraza, pa je i njima jako bitno vratiti se u pozitivnu seriju...

- Barem se nadam da su umorni, ali ne smijemo zaboraviti kako je riječ o našoj najboljoj momčadi, pa mogu zaključiti kako nas očekuje veliki ispit. Dobro bi bilo nastaviti niz od devet pobjeda koje su vjerujem navijači prepoznali i njihova nam je potpora s tribina jako bitna. Svima njima jednako i građanima Zadra želim Sretan Uskrs – kazao je Naglić.

25. travanj 2024 14:37