StoryEditorOCM
SportZADAR - HRVACE 0:1

Gosti kući pjevajući, odnesoše pun plijen!

Piše Ivica Gjergja
22. travnja 2017. - 23:35
ZadarHrvace
ZADAR - Igralište Stanovi. Gledatelja 200. Sudac: Teo Pavić Split. Strijelac: 0:1 M. Vukušić (26).
Najbolji igrač: Marko Ćurković (Hrvace). Crveni karton: Ante Vučković (79) drugi žuti. ZADAR: Gluić, Pranić, Rončević od 23. Smokrović, Tokić, Blažević, Župan, Anić od 64. Pantalon), Pedišić, Terkeš (od 83. Brlić), Bubnjar, Jurjević. Trener Ivan Pudar. HRVACE: Čurković, Zorica, V. Štimac, Maganić od 77. Buljan), Barać, A. Štimac od 75. Bilanđić), Vučković, M. Vukušić od 70. Marunica ), A. Vukušić, Glavaš, Dadić. Trener: Ivan Medvid.

Nakon završetka susreta igrači Hrvaca su se radovali dosta dugo na terenu, a ono se prenijelo i u svlačionice. Imaju i za što jer su sa Stanova pametnom igrom odnijeli tri boda i kući otišli pjevajući. Što se nogometaša Zadra tiče možemo samo kazati da je to bila utakmica propuštenih prigoda. Da imamo prostora mogli bi dugo nabrajati prigode koje su domaćini imali već od treće minute kada su Terkeš i Blažević izigrali obrani no ovaj potonji tuče tik uz vratnicu.

Ponavlja se isto minut kasnije, pa je u prilici Anić, osma minuta, koji dalekometno tuče opet ništa i tako do 17. minute, kada je dobro opalio i Bubnjar. U toj minuti najagilniji napadač Hrvaca, Antonio Štimac sve dobro radi no lopta mu je za milimetar pobjegla. Ovaj momak je skrenuo pozornost na svoju igru, bilo ga je svuda u napadu pravovremeno je upošljavao bio u poziciji za gol, koji ga ovaj put nije išao. U 26 minuti iznenada su gosti brzom kontom došli u kazneni prostor vratara Zadra Glića, Antonio Štimac je lijepo sve uradio poslužio idealno M. Vučkovića koji zabija za 0:1.

Pored svih prigoda domaćini, koji su se negdje od 70. minute kompletni - osim vratara Gluića - preselili na polovicu Hrvaca, nisu uspjeli okrenuti rezultat. Gosti su se predstavili u lijepom izdanju, u igri imaju glavu i rep, a akcije su im složene i ubojite.

U 87. minuti posljednju prigodu i to kazneni udarac nisu domaćini iskoristili, naime Vladimir Štimac je igrao rukom u kaznenom prostoru, sudac je opravdano pokazao na „kreč", zalet za Blaževića, no po tko zna koji put se istakao vratar gostiju Marko Ćurković i obranio svoj gol i tri boda.

- Moram priznati da smo mi jednu od naših šansi pretvorili u zgoditak, dok su naši domaćini imali mnogo više prigoda i nisu ih iskoritili. Je li zaslužena pobjeda sami prosudite, kazao je trener Hrvaca Ivan Medvid.

- Pozivam vas da dođete na naše treninge, radimo dosta, ali treba još dosta, dosta treninga i rada da bi bilo ono što hoćemo. Nismo imali raspoloženog strijelca da zabije makar neku od prigoda koje smo stvorili, kazao je trener Zadra Ivan Pudar.

 

17. travanj 2024 22:33