StoryEditorOCM
SportČETVRT FINALE PRVENSTVA HRVATSKE

Veliki derbi Zadra i Cibone večeras u Zagrebu

27. travnja 2017. - 12:20
sakic

Samo oni najbolji redatelji svjetskih filmsikh uspješnica mogli bi posložiti scene koje su se redale u zadnjim sekundama utakmice na Višnjiku, u tijeku ogleda Zadra i Cibone. A tko drugi te večeri nego Maj Kovačevič pogodio je koš doslovce u zadnjoj stotinki, dovoljno za veliko pobjedu koja je praktički značila ostanak Zadra u regionalnoj ABA ligi. Priča bi mogla svoj nastavak imati u prvom dvoboju četvrtazavršnice, u kojem će Zadrane, vjeruju navijači , do slavlja voditi Boris Barać iza čijeg imena se u spomenutoj utakmici, moglo vidjeti 26 upisanih poena. Ali je ulogu junaka spremno prebacio na Kovačeviča.... Barać u zadnje vrijeme, istina, nije u velikoj formi, međutim, kad je na suprotnoj strani Cibona, onda se i mala kriza u formi brzo zaboravi.

-Uvijek nastojim pružiti najviše što mogu, međutim, ne može se stalno pružati isto , važno je da se momčad nalazi u dobroj formi o čemu najbolje svjedoči naših jedanaest pobjeda u nizu. Nekome će možda zvučati kao fraza, ali stalno ističem ,uloga pojedinca nije bitno koliko je za pravi rezultat bitno da svi ponešto ugradimo u pobjednički mozaik . Neka tako bude i protiv Cibone – poželio je Barać koji je upravo iz redova "vukova" stigao na Višnjik.

- Bilo je to davno, o tome više na razmišljam, meni je na pameti samo Zadar i što bolji rezultat moje momčadi. Okrenemo li se onome što nas očekuje, mogu kazati kako idemo u goste kod Cibone čiste glave, svjesni svoje kvalitete koju potvrđujemo već podosta vremena – podsjetio je Barać.

Još dok su se čekali ishodi utakmica zadnjeg kola , Aramis Naglić je govorio o tomu kako je Cibona momčad sa sportskim karakterom, što valja cijeniti. Uz to Naglić je isticao iskustvo i kvalitetu Zagrepčana, uz napomenu kako unatoč okolnostima , onda i danas ili pak sutra, ogledi s Cibonom uvijek imaju veliki značaj. Zadrani se ne mogu baš pohvaliti pobjedama u Draženovom domu, tradicija je debelo na Ciboninoj strani....

-Ne bih se toliko pozivao na tradiciju, jer se podosta toga promijenilo od našeg zadnjeg ogleda s njima u Zagrebu. Izgledamo puno bolje, naše su akcije suvislije, imamo više energije, obrana nam je na jednoj daleko višoj razini. Sve su to elementi na temelju kojih možemo graditi optimizam, štoviše, nemam što drugo nego zaključiti da ćemo se iz Zagreba vratiti kao pobjednici- odriješit je Barać.

U zadnji trenutak u najavu dvoboja " uskočio" je Maj Kovačevič, koji također ističe dobru formu momčadi Zadra.

-Jako mi je drago što smo ušli u jedan dobar ritam, igramo krajnje koncentrirano, obrana i napad su nam povezani, energija nas ispunjava. Uvažavamo suparnika, jer njihovo je iskustvo ogromno, dovoljno je pogledati sastav Cibone u kojem je puno igrača koji imaju veliki broj teških utakmica iza sebe. Ne bih nikoga posebno izdvajao, ali je primjetno kako puno toga u Ciboninoj igri ovisi u suradnji, Reynoldsa i Žorića. To je nit koju trebamo prekinuti. Uglavnom ispred nas je zanimljiva serija utakmica u četvrtzavršnici – zaključio je Kovačevič.

Utakmica se igra večeras s početkom u 20 sati, izravan prijenos na Arenasport 1.

Dražen Žura

25. travanj 2024 12:47