StoryEditorOCM
SportFOTO: ZAŠTO JE TORNADO IZBAČEN

Zadrane vrijeđali ''vi ste Torcida'', a oni odgovorili ''pozdrav Torcidi'', nakon bakljade policija ispraznila tribinu!

28. travnja 2017. - 00:14
cibona_zadar33-270417

Činjenica da se u četvrtzavršnici hrvatske A1 lige sastaju Cibona i Zadar asocirala je na neka prošla, košarci sklonija vremena. Čak se i u Draženovom domu okupilo više ljudi nego inače. Tradicionalno, Zadrani su ''okupirali'' tribine Cibonog hrama. Uz zagrebačke studente gostujućim je košarkašima značajnu potporu pružila i poveća skupina pridošlih navijača Tornada. 

T na zastavi zadarskih navijača predstavljalo je ''crvenu krpu'' domaćim drukerima. Stoga su im skandirali: ''vi ste Torcida''! To je valjda trebala biti provokacija. Očekivano, Zadrani su replicirali: ''pozdrav Torcidi''! Nakon bakljade, policija je ispraznila tribinu s navijačima.

U početku susreta bučni gostujući navijači, ''snizili su ton'' poradi događanja na parketu. Semafor nikako nije ''išao na ruku'' zadarskim ambicijama. Već sredinom druge četvrtine Cibona je dosegla dvadesetak poena prednosti i utakmici oduzela notu dramatičnosti. Gostujuća obrana nije imala rješenja za tamnoputog Reynoldsa.

Niti su zadarski centri uspijevali limitirati Luku Žorića. 

Tek u trećoj četvrtini momčad Zadra dala je nagovještaj povratka u utakmicu. U 27. minuti semafor je pokazivao ''duple brojke'' – 66:55. Bili su to trenuci kada se u Ciboninoj igri već nazirao umor. Poglavito u igri kapetana i rekonvalescenta Marina Rozića. Gosti su u spomenutom razdoblju impulzivno reagirali i na neke sudačke odluke. Poglavito s tribina. 

S druge strane, trener Cibone Damir Mulaomerović ponašao se krajnje učtivo spram sudaca. S razložnim strahom. I iskustvom iz prošlotjedne utakmice protiv Splita kada ga je dubrovački sudac Sreten Radović zbog neprikladnog vokabulara ''odstranio'' već u 4. minuti susreta.  

Iako je Zadar rezultatski dobio drugo poluvrijeme, gosti praktički nijednog trenutka nisu ugrozili pobjedu Cibone. Dramatičnost završnice stvorio je tek Tornado. Bakljadom. Zbog nogometnih uvjeta na tribinama dvorane Dražena Petrovića, susret je nakratko i prekinut, dvije minute prije kraja. Stanku su iskoristili domaći košarkaši kako bi – došli do daha. I prve pobjede. 

Druga utakmica igra se na zadarskom parketu, u nedjelju (18 sati), 30.travnja. Eventualna treća utakmica predviđena je u četvrtak, 04. svibnja (18 sati), u Ciboninoj dvorani.

Cibona – Zadar 95:81 (22:13, 29:17, 23:29, 21:22)

Zagreb – Dvorana KC Dražen Petrović.

Gledatelja 1.000.

Prva utakmica četvrtzavršnice doigravanja A 1 lige: Cibona – Zadar 95:81 (22:13, 29:17, 23:29, 21:22).

Suci: Siniša Herceg (Zabok), Tomislav Vovk (Slavonski Brod), Luka Kardum (Šibenik).

Cibona: Reynolds (19), Šakić (19), Joksimović (13), Rozić (4), Marić (2), Ćorić, Žorić (26), Bošnjak (10), Ljubičić, Marinelli (2), Uljarević, Gospić.

Zadar: Marinković (15), Barać (12), Ramljak, Kovačević (7), Vladović (8), Jelenković, Jurica, Špaleta, Brzoja (17), Mazalin (12), Georgiev (1), Krajina (9).

18. travanj 2024 10:54