StoryEditorOCM
SportSUTRA 'OKRŠAJ' ZADRA I CIBONE NA VIŠNJIKU

Aramis Naglić: „Ključ je u promijeni pristupa utakmici, vidjet ćete, bit će drugačije!“

29. travnja 2017. - 15:21
1_split_zadar15-120217.JPG

Najave o tomu kako će Zadar možda već u prvoj utakmici četvrtfinala u košarkaškom Prvenstvu Hrvatske iskazati energiju te tako u gostima zaskočiti Cibonu, svjedoci smo, pokazalo se kao "pucanj" u prazno! Umjesto toga dogodila se uvjerljiva pobjeda "vukova" 95:81 kao jasno upozorenje da puno toga nije bilo na očekivanoj razini...

Ono što nudi nadu, iza nimalo gledljive igre koju je iskazala zadarska momčad, posebice u prvom dijelu, jest činjenica kako su svi odreda svjesni svojih pogrešaka, od trenera Aramisa Naglića i njegovog stručnog stožera do igrača.

- Momčad iz ovakvog okruženja u kojem jest nikako ne može niti smije igrati mekanu košarku. Utakmica je prošla pokraj nas onako, bez imalo čvrstine i zato velim da smo ostali dužni svima, jer smo igrali "ravnih nogu", daleko od suparničkih igrača. Ne znam, možda su neki igrači, slikovito rečeno, "spakirali kofere", računajući da je kraj sezone. Za mene takvo razmišljanje, ako ga ima, nije nimalo profesionalno, međutim, pregledali smo snimku, razgovarali o svemu, pa mogu kazati da su svi odreda složni u  zaključku kako moramo igrati bitno drukčije da bismo mogli računati na pobjedu. Veseli me što svi zajedno seriju želimo vratiti u Zagreb - veli Naglić.

Nikad se ne valja vraćati u prošlost, jer tamo nećeš pronaći ništa novoga, rekli su odavno mudri ljudi... Svejedno još jedan kratki korak na zadnji dvoboj Zadra i Cibone otkriva istinu o tomu koliko je za igru Naglićeve momčadi bitan učinak Ivana Ramljaka. Njega pak pod Tornjem  nije bilo...

- Jednostavno rečeno, "ispao" je iz te utakmice, tad i jesam s njime razgovarao odmah u Zagrebu, čak i odradio dodatni trening na Višnjiku kako bih vratio natrag. Jer nam je Ramljak jako važan, u obrani zatvara puno toga, u napadu daje energiju. Svaki put kad je on bio pravi bila je i naša momčad, čega je Ivan itekako svjestan – kazao je Aramis.

Nije nikakvo otkrivanje "tople vode" kazati kako je Cibona puno toga dobila u dvojici igrača, Scottyju Reynoldsu i Luki Žoriću. Od njih će ponovno dolaziti glavna prijetnja. Kako ih zaustaviti?

- Nema se tu previše prostora, svi dobro znamo njihove kvalitete, obojica su izvrsni igrači, na visokoj su razini  forme. Međutim, nešto ćemo pokušati promijeniti, u smislu da netko drugi preuzme Reynoldsa, ali ne bih otkrivao karte. Po meni, ključ je u promijeni pristupa utakmici, onda će sve biti drukčije – misli Naglić.

Očekivanja igrača idu u smjeru dobro popunjenih tribina u što ne treba sumnjati, iako je mnogima u glavi taj zadnji ogled u Zagrebu koji, ponovimo, nije prava pozivnica. Ali su zadarski navijači kroz sezonu potvrdili da su uz svoju momčad i onda kad im ne ide...

- Vjerujte, svima nam je želja da što prije obrišemo tu mrlju, jer nismo izgledali nimalo dopadljivo. Istina, imamo kvalitetu koju imamo i s time smo se odavno pomirili, međutim, naš pristup mora biti "ratnički". Nismo mi neki košarkaški "šmekeri" koji protiv Cibone lakoćom mogu igrati pet na pet, odnosno, šetati se gore – dolje. Naprotiv, samo nas čvrsta igra i pristup kakav iskazujemo na otvaranju domaćih utakmica mogu odvesti do pobjede – zaključio je Naglić.

Utakmica se igra u nedjelju s početkom u 18 sati, uz izravan  televizijski prijenos na Arenasport.

23. travanj 2024 19:36