StoryEditorOCM
SportFOTOREPORT: CIBONA PORAŽENA NA VIŠNJIKU

Evo što je pokazala zadarska momčad: emocije, energiju i agresivnost!

30. travnja 2017. - 22:10
zadar_cibona22-300417

ZADAR – Dvorana "Krešimir Ćosić". Gledatelja: 5501.   Zadar – Cibona 68: 56 ( 19:19, 11:13,  22:15, 16:9)

Suci: Herceg ( Zabok ), Vovk (Slavonski Brod ) i Kardum ( Šibenik ).

ZADAR: Vladović (11 ), Jelenković, Krajina (12), Georgiev, Jurica, Špaleta, Brzoja (4), Marinković (2), Barać (13 ), Ramljak (20), Kovačevič (6), Mazalin.

CIBONA: Reynolds (2 )  Uljarević, Šakić (8), Matrinelli (3), Marić,  Žorić (22), Ćorić, Bošnjak (5), Rozić (10), Ljubičić, Joksimović (4), Gospić (2).

Želimo se vratiti u Zagreb! Bile su to riječi trenera Zadra Aramisa Naglića uoči ogleda s Cibonom na Višnjiku, pa ćemo tako tek u trećoj utakmici četvrtzavršnice doigravanja za Prvaka Hrvatske dobiti sudionika polufinala. Zadarska momčad reagirala je upravo  onako kako  je zamislio Naglić, s puno  emocija, energije  i agresivnosti, što se u konačnici pokazalo dobitnom kombinacijom. Inače, bila je to posve izjednačena utakmica u kojoj su se gosti držali taktike: "Spustimo loptu na Luku Žorića", koji je dugo predstavljao veliki problem. Ali je srećom bio jedini, jer je Scott Reynolds dobio svojeg čuvara u liku Ivana Ramljaka. Nije mu dao disati, što najbolje svjedoči učinak inače izvrsnog Amerikanca.

Zadar je prvi koraknuo u značajniju prednost, ali su se "vukovi" brzo vratili, preokrenuli minus u plus i došli do vodstva 30:24! Onda ih je sustigla kazna, posve su se razigrali Ramljak, Barać i Krajina, dok je  začin svemu, kroz dodavanja i poene, dao kapetan Jakov Vladović koji je odradio svih 40 minuta! Nakon uvjerljivih 48:37, Cibona se uspjela primaknuti na svega dva poena zaostatka, međutim, izvana su ih razbili Ramljak i Kovačević, što je praktički značilo put prema Zagrebu na odlučujući dvoboj.

Tornado napustio sektor

Nekoliko minuta  prije kraja utakmice u sektoru u kojem inače stoluje Tornado došlo je do kontakta s policijom o čemu će zasigurno biti više toga u službenom biltenu PU Zadarske. Zbog uredovanja policija je morala otrpjeti verbalne uvrede, na koncu navijači su se uvredama "dohvatili" i Damira Mulaomerovića, trenera Cibone. Prije toga moglo se vidjeti i ponešto dima, pa je dio navijača suznih očiju s majicama preko lica napustilo tribine.

Kristijan Krajina, igrač Zadra:

- Ušli smo puno energičnije i čvršće  i ovako produžil isezonu. U Zagrebu nas je Žorić "ubio", istina i ovdje je dao dosta, međutim, morao je puno više potrošiti i na kraju se izmorio.

Aramis Naglić, trener Zadra:

- Ivan Ramljak je povukao sve ostale i vratio nam svima ono što je bio ostao dužan u prvoj utakmici. Želim mu da zadrži ovakav kontinuitet. U Zagreb idemo u istom ovakvom emotivnom i energetskom izdanju.

26. travanj 2024 03:39