StoryEditorOCM
SportMALONOGOMETNI TURNIR „LJEVICA 2017" 3 NA 3

Pobjednici kod žena Azumi, kod muškaraca Zemunik!

Piše Ivica GJERGJA
6. svibnja 2017. - 15:41
IPA

Malonogometni turnir u sustavu 3 na 3, pod nazivom „Ljevica 2017" odigran je u dvije konkurencije ženskoj i muškoj. Na njemu je sudjelovalo 10 ženskih i 26 muških ekipa. Tako su na ženskom turniru nastupile ekipe: AFŽ, NK Žemske, MNK Cerodolke, MNK Replika, Serie A Tim, Tri ruže, LMD Tim, IPA, Azumi i ŽMNK Ljevica Zadar. U odličnom izdanju na susretima do finala su došle ekipe Serie A Tim i Azumi. Ekipa Azumi je osvojila prvo mjesto u finalu pobijedivši sa 5:4 uzela pehar, a imala je u svojim redovima igračicu Antoniju Goju, koja je bila nerješiva zagonetka za sve ostale na terenu. Pehar za treće mjesto ponijela je ekipa IPA.

Konačni redoslijed:
1. mjesto pripalo je Azumi, 2. mjesto - Serie A Tim, 3. mjesto - IPA. U muškoj konkurenciji nastupilo je 26 ekipa od kojih je pretkolo moralo proći njih 20, da bi u glavni turnir ušlo 16 ekipa. Tih 16 ekipa je krenulo u pohod osvajanja turnira „Ljevica 2017". Prijavljene muške ekipe na turniru su bile: MNK Ljevica Zadar, Seniori, Jadovi, Hešteg LJŽV, Zemunik, Nogalo, MO Ričina, Tri odojka, Tri kralja, Sukošan, Posljednji sanjari, Sinjoretovo, Lav zaštita 2, Petrčane, Dream Team, Veseli, Puntamika, Stanovi, Cima Ugljan, Tika taka, Otpisani, KK Jazine, MNK Mladost, Zlatni Kutić, Lav Zaštita, Zamjenici.

Polufinale su odigrali ekipe Ljevica Zadar - Zemunik i Oba daju - Puntamika. U prvoj polufinalnoj utakmici Zemunik je lako prošao Ljevicu Zadar te ušao u finale. U drugoj utakmici Oba daju, iako nije bila dominantna znala je iskoristiti svoje prigode i pobijediti Puntamiku za igranje finala. Zemunik najbolji kod muškaraca! 

U finalnom srazu sastali su se ekipe Zemunik - Oba daju. Susret je odigran na Trgu pet bunara, koji je bio dobro popunjen tražilo se mjesto. Zemunik je trijumfirao, a u nevezanom razgovoru kazali su da su se dugo spremali kako bi ponijeli pokal pobjednika „Ljevice 2017" u čemu su i uspjeli. Oba daju, druga, a Puntamika treće mjesto! Prije finalne utakmice, utakmicu za treće mjesto su odigrale ekipe Puntamika i Ljevica Zadar.

U utakmici za treće mjesto postignuto je ukupno šest zgoditaka od kojih je četiri postigla momčad Puntamike, a dva zgoditka Ljevica Zadar. Ovom pobjedom Puntamike je osvojila treće mjesto na turniru Ljevica 2017. Konačni redoslijed: 1. mjesto pokal pobjednika pripalo je Zemuniku, 2. mjesto Oba daju, 3. mjesto Puntamici.

Organizator turnira se zahvaljuje ekipi MNK Mladost iz Petrčana koja nam je pomogla u organizaciji turnira, na njihovom terenu - igralištu su se odigrale utakmice. Također se zahvaljuju sponzorima NOA Hrvatska, Zlatni Kutić Caffe Bar, Restoran Špajza, Inside Bar i Konoba Misterija. Pored svih njih ide zahvala i svim volonterima koji su omogućili da se ovaj turnir održi.

 

20. travanj 2024 16:09