StoryEditorOCM
SportMEĐUNARODNI TAEKWONDO GACKA OPEN:

Zadranka Ariana Oreč osvojila zlato i izborila reprezentaciju!

Piše Ivica GJERGJA
8. svibnja 2017. - 10:54
ArianaOrec_zlato

Na 16. međunarodnom taekwondo turniru za mlađe kadete i kadete održanom u Otočcu „Gacko open“ u organizaciji TK Otočac nastupilo je 360 natjecatelja iz 60 kluba Hrvatske, Slovenije i BiH. TK Zadar nastupio je sa 9 kadeta, što je bio drugi kriterijski turnir za izbor u reprezentaciju pa je natjecanje dobilo najvišu razinu kvalitete nastupom najboljih kadeta. I ovaj put najbolja je bila Ariana Oreč (-51 kg), uz četiri borbe i pobjede osvojila je prvo mjesto, okitila se zlatnim odličjem. Pobijedila je redom u prvom kolu Lauru Nekić (Senj) prekidom kod rezultata 8:2, u drugom kolu Niku Aćimović Pintarić (Čigra) prekidom kod rezultata 17:0, u polufinalu joj Tina Kušar (Marjan) nije izašla i u finalu protiv već poznate Klare Kovač (Marjan) izborila je prvo mjesto s rezultatom 8:6. Više od medalje vrijede još sedam bodova, pa sada Ariana ima nedodirljivih, maksimalnih 14 bodova i prvo mjesto na rang listi za izbor u kadetsku reprezentaciju.

Još je čeka treći izborni turnir koji joj ništa ne može poremetiti, ali je izuzeto važan jer je to Prvenstvo Hrvatske koje će se održati u Zadru u dvorani „Krešimira Ćosića“ i to u organizaciji TK Zadra pa bi bilo lijepo ponovo osvojiti prvo mjesto.                           

Evo što su učinili drugi članovi TK Zadra:

Blizu medalji bio je i Frane Pavić (-45 kg), koji je u prvoj odličnoj borbi u zadnjim sekundama pobijedio Antu Kovača (Marjan) 17:14 a u borbi za medalju isto tako u zadnjim sekundama izgubio 12:13 od Hrvoja Pažanina (Forteca) i ostao na tri boda na rang listi za reprezentaciju.

Slično je prošla i Teuta Uskok (55 kg) koja je u prvom kolu odradila odličnu borbu protiv Nore Miškulin (Dubrava) pobjedom 27:8, ali u borbi za medalju nije bila uspješna i izgubila je od Matee Zeljko (Jastreb), dok je u istoj kategoriji Nora Milolović izgubila u prvom kolu. Karlo Uskok (-33 kg) izgubio je u borbi za medalju (2:3), Ani Matijašević (-37 kg) prvu borbu je izgubila na zlatni bod kod rezultata 7:7, Stela Vozila (-47 kg) izgubila u prvom kolu. Megi Lerga (-59 kg) u borbu za medalju nije ušla baš kako može te je izgubila od Tene Strčić (Spiritus) 5:15, te je ostala na 3 do sada osvojena boda na rang listi. Od mlađih kadeta ovaj put jedino je nastupila Rea Marcelić (-30 kg) i u odličnoj borbi za medalju kod rezultata 30:35 ipak nije uspjela.

- Ostvarenim sam zadovoljan, vjerujem da ćemo na sljedećem natjecanju koje nas očekuje imati samo malo više sreće - kazao je trener Mladen Uskok.

20. travanj 2024 01:10