StoryEditorOCM
SportSKOKOVI U VODU: ALPE ADRIA NATJECANJE 3. KOLO

Zadranima 11 odličja, najuspješniji su klub! 

Piše Ivica Gjergja,
8. svibnja 2017. - 22:51

U organizaciji KSV Zadar održano je na bazenu Višnjik 3. kolo Alpe Adria natjecanja za 2017. godinu, na kojem je nastupilo 130 skakača iz 6 zemalja. Osim članova Alpe Adrie - Austrija, Italija, Srbija i Hrvatska- nastupili su i gosti iz Nizozemske i Madjarske. Za KSV Zadar nastupilo je 15 skakača i to: Bura Huljev, Lora Magaš, Cvita Kosović, Nea Vukić, Hana Kovačević, Nika Cerovečki, Diego Bajlo, Luigi Čurković, Marko Profaca, Luka Živaljić, Matej Nevešćanin, Karlo Perić, Marko Huljev i Patrik Samardžija.

Zadrani su osvojili 11 medalja od čega 6 zlata, 3 srebra i 2 bronce čime je KSV Zadar i najuspješniji klub natjecanja.                        

Tako je juniorka Hana Kovačević osvojila dva prva mjesta sa daske 1 i 3 metra. U istoj disciplini Nika Cerovečki bila je druga u obje discipline. Kadet Diego Bajlo osvojio je peto mjesto sa daske 1m i treće mjesto sa daske 3 metra. Kadetkinja Bruna Huljev osvojila je 8 mjesto sa daske 1m i 5 mjesto sa daske 3 metra. Kod mlađih kadeta Matej Nevešćanin uvjerljivo je osvojio prvo mjesto na obje discipline dok je Marko Profaca osvojio drugo mjesto sa daske 3 m i treće mjesto sa daske 1m. U istoj kategoriji Marko Huljev osvojio je 11 mjesto, a Luka Živaljić 15 mjesto. Kod kadetkinja dva prva mjesta osvojila je Lora Magaš, a odličnim nastupom sa daske 1 m ostvarila je i ulazak u kadetsku reprezentaciju za 2017 godinu. U kategoriji početnika nastupili su Luigi Čurković 5 mjesto, Patrik Samardžija 9 mjesto, Cvita Kosović 6 mjesto i Nea Vukić 9 mjesto. Skakače su vodili treneri Goran Cerovečki i Šime Perić.

-Ostvarenim naših skakača smo u klubu, KSV Zadar, zadovoljni,  osvojiti ukupno 11 odličja biti najuspješniji klub na ovako jakom natjecanju je zasigurno velik uspjeh. Vjerujem da ćemo i ubuduće ovakve i slične rezultata postizati jer imamo dobar kvalitet i potencijal skakača, kazao nam je trener Šime Perić. 

Za mjesec dana očekuje nas nastup na završnici Alpe Adria natjecanja u Grazu.
 

 

19. travanj 2024 07:14