StoryEditorOCM
SportPREDSTAVLJAMO MNK KONTROL BIRO:

Mali nogomet ih veže i spaja!

Piše Ivica GJERGJA
9. svibnja 2017. - 13:08
KONTROL.JPG

Na kraju svakog puta – natjecanja broje se „punti“, a to su uradili i jako su učinjenim zadovoljni dečki iz MNK Kontrol biro, koji su u prvoj godini svoga natjecanja u jednom organiziranom i priznatom natjecanju u sklopu Treće ŽMNL Zadar, člana Udruge za mali nogomet Zadarske županije. Pa kako ne bi bili zadovoljni kada su im rezultati u prvenstvu više nego uspješni, oni su, da nabrojimo statističke podatke, u odigranih  18 utakmica, ostvarili 17 pobjeda, jednu utakmicu su odigrali bez pobjednika, a nijednu nisu izgubili, sa 100 postignutih i 31 primljen zgoditak te osvojenih 52 boda. S ovim su uvjerljivo prvi na ljestvici Treće ŽMNL skupine B.  Kada smo vidjeli kako igraju, koliko od sebe daju na parketu zainteresirali su nas.

Pa tko - što je to Kontrol biro i kakva je njegova „poveznica“ sa malim nogometom?                               

 – Da, svi se pitaju upravo ovo što i vi, kakva je „poveznica“ Kontrol biro firme koja se bavi zaštitom na radu, te uređenjem okoliša i zaštite od požara i malog nogometa. Ja sam vlasnik i direktor firme, a Dino Kevrić mi je prijatelj od rođenja, voli mali nogomet kao i ja, okupili smo naše druge prijatelje i krenuli ljeti odigravati malonogometne turnire. Tu smo se iskazali, dobro „utrenirali“, a kako se znamo iz mladosti i svi smo doslovce zaljubljeni u mali nogomet prijavili smo se i odigrali ligu, i evo uspjeli. Naše poimanje, igra i odnos prema njoj nam se višestruko vratila, isplatilo se - u dahu nam je ispričao kako je sve to počelo sa Kontrol birom prvi „među jednakima“ Denis Dražić.

U ovom sastavu su svi domaći igrači iz Zadra i okolice - kako se okupljate, gdje i kada trenirate?

- Rezultat našeg „djelovanja“ je ovo što smo pokazali u ligi, to što smo prvi i plasirali se izravno u viši rang natjecanja, Drugu ŽMNL. Naši igrači su raznih zanimanja, dosta je studenata, no oni su „obvezni“ doći na utakmicu, a ostali i na treninge koje organiziramo u školskim dvoranama, ali i vani na otvorenim igralištima odradimo trening. Studenti nam tu predstavljaju problem, ne možemo se okupiti svi na treninzima no oni po svojim fakultetima u Splitu i Zagrebu odrade nekoliko treninga tako da su spremni nedjeljom na utakmici. Ovo su nam problemi zimi, no ljeti smo svi na okupu pa onda „tučemo treninge sve u 16“ - kazuje nam voditelj Dino Kevrić.

Uzeli ste prvo mjesto, plasirali se u viši rang, što dalje?

- Samo je nebo granica, dakako šalim se, okušat ćemo se u Drugoj ŽMNL , no ako nam bude išlo „dignut ćemo brenzu“ i pokušati ući i u Prvu ŽMNL. Svi u klubu smo dobri i iskreni prijatelji, podržavamo se, štujemo, družimo, organiziramo izlete, domjenke, a sve kroz igru i  mali nogomet koji nam predstavlja zadovoljstvo, a kad je tako onda nema prepreka, sve se uspije i stigne - kaže Kevrić.

Iako ste mlad klub, „mliječnih zubi“, imate i uspjeha?

- Da. Evo osvojili smo prvenstvo, igrali smo zapaženu ulogu na malonogometnom turniru na kultnoj „Kutiji šibica“ u Zagrebu, sudjelovali na Torcida kupu u Splitu i tamo smo izbacili naš Varoš, gdje je nastupilo 150 momčadi, a mi ušli među 16 - rekao je Kevrić.

Skladnu malonogometnu družinu Kontrol biroa čine: Ante Pedić, Jakov Pinčić, Filip i Josip Anić, Marko Nekić, Jure i Josip Bašić, Jurica Zanki, Stipe Čule, Josip Baraba, Ivan Bakić, Tomislav Brkić, Marino Mikulić, Vice Genda - Artem, Stipe Horvat, Denis Dražić i Dino Kevrić.

Mlada, poletna malonogometna momčad pred kojom je mnogo dobrih igara i uspjeha, što im od srca želimo.

23. travanj 2024 14:40