StoryEditorOCM
SportKOŠARKAŠKO PRVENSTVO HRVATSKE 11. GODINA

ŠK Zadar najbolji, Sonik-Puntamika treća!

Piše Ivica GJERGJA
10. svibnja 2017. - 14:13
skzadar1

Nakon što su se na nivou pet regija unutar Hrvatske odigrana Regionalna natjecanja, po dva prvo plasirana sastava iz svake stekla su pravo sudjelovanja na završnici Prvenstva Hrvatske u Zagrebu. U Regiji Jug to su pravo stekli dječaci Škole košarke Zadar i KK Sonik - Puntamika.

Prvenstvo je održano u ŠD Dubrava u Zagrebu, formirane su dvije grupe po pet momčadi, a igralo se po sistemu svatko sa svakim. Nakon što su ostvarili sve pobjede unutar svoje grupe za ŠK Zadar, ždrijeb je odlučio da se u polufinalu sastanu dva zadarska sastava. Ovoga puta bolja je bila ekipa ŠK Zadra. Nakon toga odigrano je finale u kojem je u zanimljivoj i do kraja neizvjesnoj utakmici ŠK Zadar pobijedio momčad KK Cedevite i tako na veliku sreću dječaka, trenera i rukovodstva postali prvaci Hrvatske.

Za MVP turnira izabran je član ŠK Zadar, Michael Ružić.

Rezultati:

ŠK Zadar - KK Stoja 55:24, ŠK Zadar - ŠK Slavonski Brod 63:13,ŠK Zadar - KK Dubrava 42:33.

Polufinale: ŠK Zadar - KK Sonik Puntamika 40:16.

Susret za treće mjesto: Sonik Puntamika – Dubrava 31:24.

Finale:

ŠK Zadar - KK Cedevita 32:28.

Nakon odrađenog i uspješno okončanog prvenstva, trener Alen Zdrilić kazao je:

- Vrlo lijep i zanimljiv turnir, na kojem su naša djeca stekla svoja prva iskustva ovakvog tipa natjecanja. Pohvale idu i HKS-u za organizaciju, a ideja je proširiti bazu ovog nekad za Zadar i Hrvatsku najmasovnijeg i najtrofejnijeg sporta. Uz neke sitne preinake mislim da je ovo jedan od dobrih načina igranja košarke, s tim da se nikako ne smije zaboraviti da su ovo ipak samo djeca, te da se na takav način sve to tako treba i gledati i ponašati. Još jednom čestitke našim dečkima na osvojenom turniru kao i dječacima KK Sonik Puntamika na brončanoj medalji - kazao je Zdrilić.

Škola košarke Zadar, osvajač prvog mjesta, nastupila je u sastavu: Vito Perković, Filip Skelin, Michael Ružić, Roko Zdrilić, Domagoj Batur, Petar Čakarun, Rafael Škibola, Dino meštrović, Duje Juranov, Ive Barin, Ante Madunić i Lovre Knežević. Treneri: Alen Zdrilić i Martina Šango.

Sonik-Puntamika je osvojila treće mjesto, a nastupili su u sastavu: Toni Torbarina, Roko Pervan, Roko Baričević, Andro Mirčeta, Jakov Pilić, Luka Bičić, Toni Josipović, Bartol Sikirić, Niko Ružić, Frane Peša, Karlo Gobin, Andrej Jančijev. Trener: Jure Ružić.

SVE U ZNAKU RUŽIĆA

Na prvenstvu je bilo sve u "znaku" Ružića, naime, MVP prvenstva je daroviti Michael Ružić, sin poznatog košarkaša Tomislava Ružića. Pak još jedan Ružić, Jure, je trener Sonik Puntamike, Tomislavov brat i Michaelov stric. Broncu oko vrata nosi i Jurin sin, Niko Ružić, član Sonik – Puntamike. Pa Ružići svaka čast, mladi slijede starije u košarci što je na neki način i logično.

26. travanj 2024 19:43