StoryEditorOCM
SportSPORTSKE VIJESTI: ODBOJKA, BOKS, KOŠARKA

Josip Bepo Filipi u programu za Olimpijadu u Tokiju!

Piše Ivica GJERGJA
11. svibnja 2017. - 13:25
josipbepofilipi

ODBOJKA                                                                                  

U Mariboru se priprema muška odbojkaška reprezentacija Hrvatske za kvalifikacijski turnir za Svjetsko prvenstvo koji  će se održati od 23. do 28. svibnja u Zagrebu. Tamo će reprezentativci biti do 20. svibnja kada se vraćaju u Zagreb, a nastaviti će trenirati u Dom odbojke „Bojan Stranić“ u kojoj će se igrati i kvalifikacije. Stručni stožer predvodi izbornik Ivan Rančić. Reprezentacija je pomlađena i pojačana perspektivnim igračima iz domaćih klubova. Izbornik je na okupljanje pozvao 16 igrača tu je i Zemuničanin Filip Šestan, koji je član talijanskog prvoligaša Padove.

BOKS

U Hrvatskom olimpijskom odboru Vijeće je donijelo odluku na jučerašnjoj sjednici u olimpijski program za Tokio 2020. kao predolimpijskog kandidata uvrsti zadarskog boksača Josipa Bepa Filipija, u ožujku petog, a trenutačno 19. na AIBA-inoj rang listi u kategoriji do 91 kilograma. Među ostalim odlukama donesena je i ona o imenovanju Josipa Čopa za glavnog tajnika HOO-a s mandatom od četiri godine. Čopu, jedinom kandidatu na natječaju, ovo je treći reizbor na toj dužnosti koju obnaša od 2005. godine.

KOŠARKA

KVALIFIKACIJA ZA ULAZ U PREMIJER LIGU

Nakon pobjede Jazine-Arbanasa u derbiju kola, ali i kvalifikacija u prošlom kolu nad Vernom u Krešinu domu, koji im je izravni konkurent za prvo mjesto, sinoć su u Borovu porazili domaćina 105:55. Jazine - Arbansi se ovom pobjedom još više učvrstio na diobi prvog mjesta, odnosno oni imaju bolji količnik i u prednosti su nad Vern-om, a kako dva kluba ulaze u premijer ligu oni su jedan od njih. Pet je kola do konca kvalifikacija. 

Konačan rezultat Borovo - Jazine-Arbanse 50:105 (21:23, 10:30, 7:23, 12:29). Kod gosta bolji od drugih bio je Dražović s 24 koša, dok je Ceranja postigao 22, a Fodor 19.

 

26. travanj 2024 20:08